• Riekstu un mandeļu cepumi

    Deserti
    Daina Lapiņa
    28. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Riekstu un mandeļu cepumi
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Riekstu un mandeļu cepumi
    Sākam gatavoties svētku sezonai! Smaržīgu, kraukšķīgu cepumiņu recepte, kas lieliski papildinās svētku galdu vai padarīs saldāku to gaidīšanu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st 20m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    1st 40m
    • Valriekstus un šokolādi sakapā, arī sviestu sagriež skaidiņās, kopā ar pārējām mīklas sastāvdaļām ar pirkstiem sajauc un saberž, tad veikli samīca mīklā.
    • To uz izklāta cepampapīra izrullē cepampannas lielumā (apmēram 30 × 38 cm) un ar dakšiņu sadursta, ar plēvi pārsegtu uz 1 stundu liek aukstumā.
    • Pa to laiku gatavo pārklājumu virsai. Krējumu, sviestu un medu katliņā uzvāra, iemaisa sakapātus valriekstus un mandeļu skaidiņas, atdzesē un ar masu pārklāj mīklu pannā, nogludina.
    • Pannu liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep, līdz virsa ir zeltaini brūna, aptuveni 20 minūtes. Izņemtu no krāsns cepumu atdzesē, tad sagriež vairākās joslās, tās savukārt sagriež trīsstūrīšos.
    • Cepumus droši var glabāt līdz Ziemassvētkiem, vislabāk ievietotus noslēgtā traukā vēsā vietā.
    •  

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē