Sīpolloku un zirnīšu zupa

Karsta vai auksta – vienlīdz labi garšos abējādi.
Zupas
Daina Lapiņa
26. aprīlis

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Zema
Personas
4
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
10m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
40m
  • Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, liek katliņā sakarsētā eļļā un brīdi pasautē.
  • Sīpollokiem nogriež balto daļu, sagriež gabaliņos, liek katliņā pie sīpoliem un ķiplokiem, lēni sautē visu mīkstu.
  • Pievieno saldētos zirnīšus, pārlej divas glāzes buljona, pieliek sagrieztu lociņu zaļo daļu, nedaudz atliekot, uzvāra un lēni vāra 2–3 minūtes.
  • Divas ēdamkarotes zirņu izņem un atliek greznošanai, pārējo zupu sablendē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  • Zupu no jauna uzkarsē, pielej buljonu, līdz iegūts vēlamais biezums, un sadala porcijās.
  • Katru zupas porciju grezno ar atliktajiem lociņiem un zirnīšiem.
  • Zupu var pasniegt arī aukstu, klāt var piekost maizi.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs