• 6 telpaugi, kas piemēroti guļamistabai

    Zelta padomi
    Aiga Vismane
    25. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    4/7Hibisks

    Hibisks

    Hibisks jeb Ķīnas roze ir skaists krūms vai koks ar tumšzaļām spīdīgām lapām un līdz 15 cm lieliem, piltuvveida ziediem ar garām putekšnīcām. Ziedi ir vienkārši vai pildīti, laškrāsā, dzelteni, oranži, sārti vai sarkani. Ķīnas roze zied no maija līdz oktobrim. Katra zieda mūžs ir tikai viena diena, bet tie raisās pakāpeniski cits pēc cita.

    Pārdošanā parasti ir dažādu šķirņu hibiski, kas apstrādāti ar retardantiem – vielām, kas aptur auga augšanu un veicina ziedēšanu. Retardanta iedarbība ilgst aptuveni gadu. Pēc tam krūms izaug dabiskā lielumā.

    Ķīnas roze jānovieto gaišā vietā, bet ne tiešos saules staros. Ziemā to vēlams turēt vēsākā telpā un tuvāk logam. Vasarā, sākot no jūnija, hibisku var iznest dārzā, pieradinot pie saules pakāpeniski. Ķīnas roze jālaista bagātīgi un regulāri, lai neiekalstu sakņu kamols, ziemā – mazāk. Siltās telpās jārūpējas par gaisa mitrināšanu, auga lapas katru dienu jārasina ar istabas temperatūras ūdeni.

      Jaunu Ķīnas rozi pārstāda katru pavasari, vecāku – retāk pēc vajadzības. Tai nepieciešama bagātīga augsne ar mālu piejaukumu.

      Ķīnas roze labi jāmēslo. Lai tā ziedētu martā, puķi baro ar rožu mēslojumu. Ja sāk birt pumpuri vai ziedi, tam var būt vairāki iemesli:

      • telpā ir pārāk sauss gaiss un pietrūkst gaismas,
      • augs pārvietots citā vietā,
      • ir iekaltis vai ļoti slapjš sakņu kamols.

      Ķīnas rozi apgriež februārī, martā, uz katra zara atstājot 2–3 pumpurus. Apgriež tāpat kā rozes – virs pumpura, kas vērsts uz āru. Hibisku pavairo ar spraudeņiem. Jaunos augus vairākkārt galotņo, lai veidotos kupls krūms un tas bagātīgāk ziedētu.

      Nākamā lapa

      0 komentāri

      Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

      Pievienot komentāru

      Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

      Satura mārketings

       

      Veselība

      Vairāk

      Receptes

      Vairāk

      Personības

      Vairāk

      Skaistums un mode

      Vairāk

      Bērni

      Vairāk

      Māja un dārzs

      Vairāk

      Izklaide

      Vairāk

      Labākai dzīvei

      Vairāk

      Aktuāli

      Vairāk

      Abonē