• Glābjam kaķa saskrāpētās mēbeles, grīdas un sienas

    Mājas mīluļi
    Marta Kalniņa
    17. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Nataliia Pyzhova / Shutterstock
    3/5Saskrāpēts ādas dīvāns

    Saskrāpēts ādas dīvāns

    Vienīgais veids, kā pilnībā atjaunot kaķa nagu sabojātos laukumus, ir pārvilkt dīvānu, taču ir arī citas iespējas.

    1. Apavu krēms. Tas dažkārt lieliski nostrādā. Svarīgi izvēlēties piemērotu krāsu. Ja nevari atrast simtprocentīgi atbilstošu toni, sajauc to no diviem toņiem. Taču atceries, ka šī metode piemērota tikai nelieliem skrāpējumiem. Uz kokvilnas drāniņas uzklāj nelielu daudzumu apavu pulēšanas līdzekļa un ieberzē ar to bojāto virsmu. Ja krāsa ir piemērota, defekts ātri pazūd. Rēķinies, ka galvenā problēma šai metodei ir piemērota toņa atrašana.
    2. Olīveļļa. Nelielus bojājumus var novērst, arī izmantojot visparastāko olīveļļu. Vienkārši uzklāj to ar kosmētikas spilventiņu un pēc dažām minūtēm (kad eļļa uzsūkusies) viegli noslauki virsmu. Lai pilnībā atbrīvotos no skrāpējumiem, procedūru atkārto vairākas reizes ar pāris dienu intervālu.
    3. Olīveļļa, audums un gludeklis. Šī metode ir sarežģītāka, taču ļoti efektīva, jo ar tās palīdzību var atbrīvoties pat no ļoti dziļiem skrāpējumiem. Ieeļļo bojāto vietu ar olīveļļu. Pēc tam paņem kokvilnas audumu un iemērc to siltā ūdenī. Ir svarīgi, lai drāna pilnībā pārklātu skrāpējumu. Uzklāj mitro audumu uz bojātās vietas un pēc tam uzmanīgi (nepieskaroties atklātai virsmai) nogludini to. Neturi karstu gludekli vienā vietā ilgāk par 10 sekundēm. Tas ir pietiekami, lai skrāpējums pazustu un polsterējums neizdegtu. Olīveļļa kombinācijā ar mitrumu un augstu temperatūru labi uzsūcas.
    4. Marķieris. Vienkāršākais, lētākais un ātrākais veids, kā noņemt skrāpējumus no ādas mēbelēm. Dažas sekundes, un skrāpējums vairs nav redzams. Protams, trūkums nekur nepazudīs, bet tas vairs nebūs tik acīmredzams.
    5. Nagu laka. Ja bojājuma vieta ir maza un atrodas ne pārāk redzamā vietā, tad, lai novērstu skrāpējumus uz melna dīvāna, var izmantot melnu nagu laku. Krāso to ļoti plānā kārtiņā, tad tā neizcelsies. Matētām mēbelēm piemērotāka būs matēta nagu laka.
    6. Šķidrā āda. Daļēji noslēpt kaķu nagu pēdas palīdzēs polimēra krāsa, ko veikalā var atrast ar nosaukumu šķidrā āda vai ādas atjaunotājs. Sekojot ražotāja instrukcijām, virsmu attīra, attauko, nopulē, aizpilda bedrītes un nokrāso. 
    7. Līme. Nelielus skrāpējumus var palīdzēt nomaskēt augstas kvalitātes gumijas līme un speciāls krēms ādas mēbeļu krāsošanai. Līme nekādā gadījumā nedrīkst saturēt acetonu, jo tā sabojās ādu. Vispirms skrāpējumu noklāj ar plānu līmes slāni. Kad līme pilnībā nožuvusi, viegli uzklāj krāsas krēmu. Pirms tam noteikti pārbaudi krāsas atbilstību.

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē