Gustavs Terzens sarunājas ar dzīļu psihologu Bilu Plotkinu par dvēseles mežonīgajiem dziļumiem

Šāds ceļojums prasa drosmi un pacietību. Tas draud sagraut visu, ko līdz šim esam par sevi zinājuši un domājuši, vienlaikus solot nonākt tur, kur tik ilgi esam ilgojušies nokļūt, bet neesam zinājuši – kā. Bils Plotkins ir dzīļu psihologs, kurš jau 40 gadu vada Animas Valley institūtu ASV, nogādājot cilvēkus gan neskartas dabas, gan savas dvēseles mežonīgākajos dziļumos. Latvijā ir bijuši bija vairāki institūta gidi, kurus Plotkins ir personīgi apmācījis.
Gustavs Terzens
Foto: Shutterstock un no personiskā arhīva

Viņi mūsu ziemeļrietumu piekrastes neskartajā un mežonīgajā dabā satika cilvēkus, kuri bija gatavi doties savas dvēseles dzīļu mežonībā. Šovasar Soulcraft gidi nu jau ceturto gadu pēc kārtas pošas uz Latviju.

  • Mēs Animas institūtā esam dumpinieki un paši tā kā nedaudz uzprasāmies uz nepatikšanām, jo tas, ko darām, ļauj cilvēkiem pašiem sev radīt pareizās problēmas, lai notiktu izaugsme.

  • Lai dotos dvēseles iniciācijas ceļojumā, veselums un līdzsvars ir nepieciešamākie brieduma atribūti, nevis profesionālās un sociālās prasmes.

  • Lai patiesi dotos dvēseles iniciācijas ceļojumā, jāļauj kam citam pārņemt vadības grožus un ļaut savu ego pārmalt.

Bils Plotkins izmācījās par psihoterapeitu, bet kādā brīdī saprata, ka ar psiholoģiju ir par maz. Viņš sāka pētīt un praktizēt dažādas Amerikas indiāņu tradīcijas. Caur tām viņš nonāca līdz tam, ko sauc par vision quest – vīzijas ceļojumiem.

Bils Plotkins plašākai Latvijas publikai ir pazīstams kopš 2019. gada, kad klājā nāca viņa grāmata Dvēseles mākslas: Dabas un cilvēka psihes noslēpumi (Soulcraft: Crossing into the Mysteries of Nature and Psyche).

– Nesen saņēmu tavu jaunāko grāmatu The Journey Of Soul Initiation. Teikšu godīgi – ar nedēļu ir par maz pamatīgai lasīšanai. Tā nav parasta grāmata. Tā ir aktīva, nemierīga. Pat teiktu – savā ziņā bīstama! Nepaskrēja garām arī brīdinājums – tu ar šo grāmatu vari iekulties šausminošās nepatikšanās! 
Tas ir speciāli, lai modinātu drosmi vai tomēr atturētu no ceļojuma tam ­negatavos?

– Mazliet no visa. Bet primāri tas pēdējais. Aprakstītais ceļojums pieprasa nopietnu un dziļu sagatavotību. Trauksmes zvanu regulāri skandinu tādēļ, lai cilvēki patiesi saprastu savu dzīves attīstības līmeni*, kurš nepieciešams, lai dotos ceļā. Mūsdienu civilizācijā teju ikvienam par galveno kļūst jautājums – kāda ir mana dzīves jēga? Kāds ir mērķis? Tie ir jautājumi, kuri sākas fāzē, ko dēvēju par agro pusaudzību jeb oāzi, kā arī kokona fāzē, kas ir vēlāka, jau lielāka brieduma pakāpe.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
3.49 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē