• Futbolisti noskaidro labākos

    Sadarbības projekts
    20. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mārtiņš Purviņš
    Ar vērienīgu balli pagājušajā piektdienā Melngalvju namā Latvijas futbola saime atzīmēja sezonas noslēgumu un nosvinēja Ziemassvētkus.

    «Jau 30. reizi notiek Latvijas Futbola federācijas rīkotais Sporta laureātu pasākums, un visus trīsdesmit gadus esmu to apmeklējis. Tas vienmēr tiek rīkots gada nogalē, kad futbolistiem ir brīvāks laiks. Jauki, ka futbola saime pēc labi padarīta darba un pirms Ziemassvētkiem kopā ar ģimenēm var noskaidrot, kurš tad aizvadītajā sezonā bija labākais,» PDz pauda bijušais Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs JĀNIS MEŽECKIS.

    Aizvadītā sezona izcila padevās Latvijas izlases futbolistam Jānim Ikauniekam. Vēl sezonas sākumā viņš bija bez kluba, taču tagad viņš uz mājām aizbrauca ar trim balvām. Pievienojies Virslīgas klubam RFS, viņš sezonas pēdējās spēles izskaņā guva izšķirošos vārtus, noskaidrojot Latvijas čempionvienību. Jānis tika atzīts gan par Virslīgas labāko pussargu, gan Virslīgas labāko spēlētāju, kā arī kļuva par visas Latvijas futbola ģimenes šā gada labāko spēlētāju. «Jau sākuši telefonā birt apsveikumi,» lepns par izcīnītajām balvām bija Jānis.

    Pasākumā Jānis Ikaunieks bija ieradies ar brāli futbolistu Dāvi Ikaunieku, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Čehijā. «Brālis arī priecājas līdz ar mani. Balvas mēs glabājam Liepājā, kur mums vecāku mājā katram ir sava istaba. Tā kā abi esam diezgan labi futbolisti, balvu mums nav maz. Gan manā istabā ir īpaša vieta trofejām, gan arī viņš savējās glabā vienuviet,» tā Jānis. Nākotnes plāni viņam ir diezgan skaidri, jo arī nākamsezon spēlēs RFS. «Kaut gan var jau būt, ka no ārzemēm nāks kāds labs piedāvājums. Vai pēc gada atkal savākšu galveno balvu? Nu, nezinu, dzīve rādīs. Es ceru, ka nākamais gads arī man būs labs,» nosmēja Jānis.

    Par gada labāko jauno spēlētāju tika atzīts Riga FC futbolists EDUARDS DAŠĶEVIČS. «Es īstenībā gaidīju šo balvu, jo biju nacionālajā izlasē aizvadījis septiņas spēles. Profesionālajā futbolā tā ir pirmā balva, bet man ir gana daudz bērnu un jauniešu līmenī. Kādas 50 jau nu noteikti. Tagad dzīvoju Rīgā, bet balvas glabājas pie ģimenes Daugavpilī. Man tur ir sava istaba, kur tās stāv goda vietā,» teic Eduards. Laureātu vakarā viņš bija ieradies ar draudzeni Elizabeti. «Kopā esam jau pusotra gada. Mīļoto atradu sociālajos tīklos, Elizabete ir salaspiliete. Mums bildinājums un kāzas vēl priekšā,» tā Eduards.

    Latvijas Futbola federācijas prezidents VADIMS ĻAŠENKO PDz atzina, ka Latvijas futbolam šis gads noteikti atzīmējams ar plusa zīmi. «Nacionālās izlases līmenī varbūt grūti runāt par panākumiem, tomēr kopējā virzība uz augšu ir acīm redzama. Beidzot ir panāktas vienošanās par Nacionālā futbola stadiona būvi, tuvākajos gados Latvijā notiks vairāki augstākā līmeņa futbola pasākumi gan jauniešiem, gan čempionāts telpu futbolā,» sacīja Ļašenko.

    Par labāko tiesnesi sievieti kļuva JEĻENA JERMOLAJEVA. «Visās ģimenēs diena sākas ar vārdiem labrīt, taču manā ģimenē tie ir – ej un apskaties futbola spēles momentu!» teica Jeļena. Lielu paldies viņa sacīja Latvijas sieviešu futbola spēlētājām un treneriem. «Pēdējos gados sieviešu futbols strauji attīstās, pieaug līmenis,» atzina gada labākā tiesnese.

    Divas balvas saņēma futbola kluba Riga FC spēlētājs MARKO REGŽA. Viņš, sezonas laikā gūstot 19 vārtus, kļuva par rezultatīvāko Virslīgas spēlētāju un tika atzīts par labāko uzbrucēju.

    Latvijas Futbola federācijas viceprezidents OLAFS PULKS bija viens no tiem, kurš ceremonijas laikā nosauca balvu ieguvējus. Pasākumā viņš bija ieradies ar sievu ILZI.

    Vakara vadītājas lomā iejutās Lelde Ceriņa. Bija ieradies arī Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē