• Rešetins par naudas aizdošanu: Mani piekrāpa slavena TV žurnālista dēls

    Parāds
    Gita Vīksne
    9. septembris, 2023
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Intars Rešetins
    Foto: no izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Intars Rešetins
    «Viņš teica: «Ved mani uz mežu un nošauj!»,» par savu parādnieku stāsta režisors. Viņš ticis iegāzts, gan aizdodot prāvas naudas summas, gan darot darbu, par kuru samaksu gaida joprojām.

    «Šovbiznesā esmu vairāk nekā gadus 20, un tam vajadzētu nozīmēt, ka mani apkrāpt nav viegli, taču slīpētiem blēžiem tas reizēm ir pa spēkam.

    Esmu godīgs cilvēks, un arī no citiem sagaidu tādu attieksmi, taču mūsdienās teiciens «vīrs un vārds» ne vienmēr strādā,» PDz saka režisors un aktieris Intars Rešetins.

    «Pirmo reizi apdedzinājos pirms gadiem 15, kad tuvam draugam aizdevu prāvu naudas summu.

    Bija noslēgts līgums, taču viņš nokārtoja maksātnespēju, un visi gali ūdenī. Tagad šis cilvēks jau 12 gadus ar ģimeni dzīvo Kanādā.

    Viņš man teica: «Ved mani uz mežu un nošauj!» Un ko tu tādam padarīsi?» spriež Intars.

    Negodīgā parādnieka dēļ aktieris nokļuvis kredītu jūgā un no tā atsvabinājās tikai pērn.

    «Neesmu gatavs izmantot bandītu metodes, lai atgūtu savu naudu. Vairāk paļaujos uz godaprātu,» atzīst Rešetins, kurš nevairās arī publiskot savu parādnieku vārdus un aicina citus rīkoties tāpat, lai no apkrāpšanas pasargātu potenciālos upurus.

    «Ejiet uz banku, kārtojiet kredītu, pārdodiet nieres, bet es naudu vairs neaizdodu!» tagad strikts ir Rešetins.

    Režisors saka – arī beidzamajā laikā nācies vilties cilvēkos, kas nav norēķinājušies par darbu, attaisnojoties ar pandēmiju «Kovida laiks parāda daudzu patiesās sejas. Spēju tikai brīnīties, ka var rīkoties arī tā,» teic Intars.

    «Kāds producents izmantoja manu vārdu un bildi, uztaisīja Baldones estrādē pasākumu, un man par to nesamaksāja. Es šo pasākumu vadīju, pieteicu Latvijā labi pazīstamas muzikālās blices, izklaidēju ar dziesmām, dažādiem konkursiem. Pirms pasākuma prasīju līgumu, producents teica: «Uzticies man, es tev pēc pasākuma samaksāšu!»

    Apjautājos pārējiem māksliniekiem, vai viņiem ir līgumi, teica, ka arī nav. Uzticējos, bet jau pasākuma vakarā man paziņoja: «Klausies, es tev rīt samaksāšu!» Aizbildinājās, ka neatnāca tik daudz cilvēku, kā bija plānots.

    Samaksāt tika solīts no dienas uz dienu gada garumā, un joprojām tas nav noticis.

    Tādēļ saviem aroda brāļiem saku – mīļie, bez līguma nekad nestrādājiet, otrkārt, ar šo cilvēku nesadarbojieties,» uzsver Intars.

    «Vēl viens aizdomīgs frukts, ar kuru man līdz šim bija normāla sadarbība, taču beigās viņš palika parādā, ir slavena televīzijas žurnālista dēls. Biju ar viņu sadarbojies kādā projektā, un viss norisinājās solīdi. Kad man lūdza palīdzēt izstrādāt kādu ideju, atsaucos.

    Tas tika darīts bez līguma, taču viņš solīja maksāt. Līdz pat šai dienai neko neesmu saņēmis,» uzsver Intars.

    «Reiz mani piekrāpt izdevās arī slavenam producentam, kurš manis izdomāto un norežisēto Mātes dienas koncertu televīzijā pārdeva Rīgas domei, apejot mani un pārkāpjot manu autorību. 

    Tagad esmu kļuvis gudrāks. Atradu labu juristu komandu, kas specializējas intelektuālā īpašuma aizstāvēšanas jautājumos, un man galva vairs nesāp. Mācoties no savām kļūdām, ar visiem slēdzu līgumus. Nekad neko neparakstu, pirms to nav izlasījis mans jurists,» tā Rešetins.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē