• Sondra Zaļupe: Gribu sagaidīt arī nākamos Ziemassvētkus

    Slavenības
    Gita Vīksne
    2. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Cik labi, ka ir zāles, kas palīdz, un cik žēl, ka man jālūdz līdzcilvēku palīdzība, lai tās iegādātos,» ar asarām acīm saka mūziķa Riharda Zaļupes sieva.

    Vēl vieni Ziemassvētki

    Lai glābtu Sondras dzīvību, patlaban vajadzīgi 30 000 eiro. «Es domāju, ka lielai daļai Latvijas ģimeņu nevarētu atvēlēt ārstēšanai 45 000 eiro trijās nedēļās. Kāda mūsu valstī ir minimālā alga? Tas patiesībā ir prātam neaptverami,» teic Sondra.

    «Man vēl ir atlicis mazliet līdzekļu no iepriekšējās ziedojumu vākšanas reizes. Pateicoties šai naudai, vēl varu segt zāļu un ģenētisko analīžu izmaksas. Par pārbaudēm maksāju pati. Man ir vīrs, kurš mani atbalsta.

    Cenšos arī pati strādāt, bet jautājums ir – cik pievilcīgs šķiet darbinieks ar vēzi ceturtajā stadijā? Šaubos, vai kāds mani gribētu ņemt darbā…

    Es gan esmu pietiekami radoša, aktīva un nemierīga. Mājās sēdēt sev tāpat neļauju.»

    Diemžēl ar pērn labdarības koncertā saziedoto naudu nepietiek. «Pērn, kad notika labdarības koncerts Es nākšu, lai tu dzīvotu, man bija smags periods. Es biju uzzinājusi, ka man ir metastāzes. Nesen bija piedzimusi meita, un koncertā, kāpjot nost no skatuves, domāju – esmu gatava vēlreiz dzemdēt kaut tepat un tūlīt, tikai nelieciet man vairs nekad runāt par slimību. Tik ļoti smagi toreiz jutos,» saka Zaļupe.

    Viņa atgādina – koncerta nosaukums nav tukši vārdi. Ja cilvēki nenāks, viņa nākotnē raudzīsies ar bailēm. «Pagājušajos Ziemassvētkos mēs ar ģimeni bijām Liepājā pie mūsu vecākiem. Dziedājām Klusa nakts, svēta nakts, un es reāli domāju, ka tie ir mani pēdējie Ziemassvētki…

    Esmu neizsakāmi priecīga, ka man būs vēl vieni, kad varēšu būt ar ģimeni. Mēs būsim kopā – cik fantastiska ir šī sajūta! Manam brālim šogad piedzima dēliņš, un es priecājos, ka paliekam vairāk, ka to piedzīvoju. Es šobrīd pērku laiku. Cilvēku ziedojumi ļaus noticēt tam, ka sagaidīšu arī nākamos Ziemassvētkus,» ar asarām acīs saka Sondra.

    Dzīvība ziedotāju rokā

    «Es ļoti visus gaidīšu 3. decembrī labdarības koncertā Es nākšu, lai tu dzīvotu,» saka Sondra. Uzstāsies dziedātāji Linda Leen un Daumants Kalniņš, pianists Andrejs Osokins un vēl daudzi citi. «Uz skatuves notikti uzkāpšu arī es – lai pateiktu paldies. Zinu, ka palīdzība mūsdienās vajadzīga daudziem. Es cīnos par sevi un par tiem, kas ir man apkārt. Šī ir mana cīņa, mana misija. Es ticu, ka kopā izdarīsim daudz laba.»

    Sondra atgādina, ka šogad labdarība melanomas pacientiem ir pacelta jaunā līmenī.

    Cilvēki var atbalstīt, ziedojot arī labdarības organizācijas ziedot.lv sadaļā Atbalsts melanomas pacientiem vai zvanot uz biedrības Soli priekšā melanomai ziedojumu telefonu. «Tas, cik daudz naudas saziedosim šajā kampaņā, tiešā veidā ietekmēs, cik ilgi metastātiskas melanomas paciente dzīvos. Tas šobrīd ir dzīvības un nāves jautājums,» uzsver melanomas pacientu biedrības Solis priekšā melanomai vadītāja Olga Valciņa.

    «Pašlaik pie labdarības organizācijas ziedot.lv vērušās trīs pacientes ar melanomu, kurām kopā nepieciešami 133 000 eiro. Ir Sondra, kurai, lai pabeigtu valsts neapmaksāto kursu, nepieciešami 30 000 eiro.

    Jeļena, kas slimo jau divus gadus un kurai zāļu nomaksai trūkst 44 000 eiro. Un ir Tatjana, kura slimo sešus gadus – viņai pašlaik pietrūkst 59 000 eiro. Ja tev makā ir 10 eiro, izņemot vienu, no tā nekad nabagāks nepaliksi,» atgādina labdarības portāla ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

    Vairāk par Sondras Zaļupes ārstēšanas gaitu, svara zaudēšanu, zāļu cenām un palīdzības meklēšanu ārvalstīs lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Aiziet Latvijas leģendas. Adventes koncerts izskan bez Marisa Jansona. Akadēmiķis Jānis Stradiņš nesagaidīja savu 86. dzimšanas dienu.
    • Kas notika ar dziedātāju Pētersonu? Atcelti koncerti, satraucošas ziņas!
    • Influencera ļaunākais murgs! Santa Pīlēna zaudē 23 000 sekotāju.
    • Rubeņi atklāj Elijas nama noslēpumus.
    • Sondra Zaļupe: Gribu sagaidīt arī nākamos Ziemassvētkus. Lai dzīvotu, vajadzīgi 30 000 eiro.
    Privātā Dzīve nr49

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē