• Račs ietaupa ar gaļu, Frīdis – guļ aukstumā… Slaveni vīrieši dod padomus kā mūsdienās izdzīvot

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    14. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Straujais cenu pieaugums daudziem jau tagad liek domāt, kā dzīvot tālāk – kur ieekonomēt, no kā atteikties. Arī sabiedrībā zināmi vīrieši mācās pielāgoties. Žurnāls «Privātā Dzīve» slavenībām jautāja, kā izdzīvot, ja par visu nepārtraukti jāmaksā dārgāk.
    Nākamais: Pie Frīža viesi mēteļus nenovelk

    Račs retāk pērk gaļu un atceļ ceļojumus

    Guntars Račs, finanšu ministra padomnieks, dzejnieks un producents

    «Esmu vairāk sācis pārvietoties ar riteni, gaidu siltāku laiku, lai pilnībā pārietu uz kājminamo transportu. Esmu spiests domāt par savām aktivitātēm – ja braucu uzstāties uz bibliotēkām, par to neko daudz neprasot, faktiski viss honorārs aiziet degvielā. Ir jāizvērtē – braukt vai nebraukt, jo dažreiz sanāk pašam par to piemaksāt.

    Par ekonomēšanu domāju, pērkot arī pārtiku. Dažkārt izrēķinu – ja gribu konkrētu ēdienu, sanāk izdevīgāk pirkt gatavu nekā taisīt pašam. Cenšamies mazāk patērēt gaļas produktus. Izvēlamies dārzeņus, kurus var uzglabāt ilgāk un izmantot vairākām ēdienreizēm. Ja agrāk katru dienu gatavojām kaut ko citu, tagad gatavojam ēdienu trim dienām.

    Cenu kāpumu ietekmēt nespējam, bet varam samazināt savu vēlmju sarakstu un strādāt vairāk. Pagaidām tā ir mana vienīgā izdzīvošanas formula.

    Tagad strādāju daudz vairāk, lai tiktu līdzi cenu līmenim, varētu atdot kredītu un nevajadzētu pilnībā atteikties no saviem paradumiem.

    Pamanīju, ka mazāk daru to, kas man patīk. Un tikai tāpēc, lai būtu mazāk tēriņu.

    Tā mēs jau trešo gadu atceļam ārzemju braucienu. Viss labais kļuvis dārgāks. Taču, kad biju uz Berlīnes Filharmonijas orķestra koncertu Liepājā, visas biļetes, kas maksāja 120, 150 un 200 eiro, bija izpārdotas. Acīmredzot ir cilvēki, kas var atļauties maksāt lielu naudu, un šāda cena viņiem nav šķērslis. Tomēr vidusmēra koncertu apmeklētājam biļešu cenas kļuvušas par augstu.»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē