• Atcelto festivālu vasara — atskatāmies uz slaveno pārīšu salidojumiem Positivus festivālā

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    20. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva un F64
    Positivus daudzus gadus bija viens no gaidītākajiem vasaras mūzikas festivāliem valstī. Labas mūzikas fonā jūras krastā dzima jauni pāri un virmoja mīlas kaislības. Šovasar Salacgrīvas Zvejnieku parkā būs tik kluss un tukšs kā vēl nekad.

    Slavenību foto galerija:

    Positivus organizators Ģirts Majors: «Zaudējumus vēl grūti aptvert»

    F64
    F64

    «Tas ir grūtākais, ko man nācies darīt mūzikas festivāla 13 gadu pastāvēšanas laikā,» PDz atzīst festivāla Positivus rīkotājs, kurš paziņoja, ka šogad festivāla nebūs.

    «Jau vairākas nedēļas dzīvojām ar nojausmu, ka festivālu droši vien nebūs iespējams rīkot. Visā pasaulē publiskie un izklaides pasākumi tiek atcelti, un tas nevarēja neatstāt sekas arī uz mums,» PDz saka Ģirts Majors. Viņš teic, ka neviens mākslinieks gan vēl nebija paspējis atteikt dalību festivālā, taču sarunas ar mūziķu aģentiem un situācija pasaulē liecināja – tas ir tikai laika jautājums.

    Taujāts, vai jau ir aprēķināti zaudējumi, Majors atbild: «Tas būs atkarīgs no tā, kā izdosies festivālu pārcelt uz 2021. gadu. Šobrīd būtiskākais ir saprast, kurā brīdī atsāksies publiskie pasākumi. Kamēr neatsāksies normāla dzīve, neatjaunosies arī cilvēku vēlme pirkt biļetes uz pasākumiem. Zaudējumus tiešā veidā grūti šobrīd pat aptvert, jo šī ir nestandarta situācija.»

    Viņš atzīst, ka šīs vasaras Positivus būtu ļoti īpašs.

    Izdevies izveidot lielisku mākslinieku programmu. «Patlaban aktīvi strādājam, lai programmu vismaz daļēji pārceltu uz nākamo festivālu. Prognozes ir ļoti cerīgas. Šogad arī publika mūsu programmu bija novērtējusi, un to apliecināja biļešu pārdošanas rezultāti. Tie bija augstāki nekā vidēji šajā laikā. Tātad mākslinieki publikai bija svarīgi,» apliecina Majors.

    Vaicāts, vai cilvēki varēs atgūt naudu par iegādātajām biļetēm, Positivus rīkotājs teic – biļetes būs derīgas nākamgad plānotajā festivālā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē