• Aminata par apakšveļas zīmola rasisma skandālu: Mēs visas tikām iegāztas

    Slavenības
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    9. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Manuprāt, tas ir šausmīgi,» saka dziedātāja Aminata Savadogo. Viņa pret savu gribu kopā ar daudzām citām Latvijas slavenībām tikusi iesaistīta veļas zīmola video, kurš radīja iespaidu, ka dāmas pauž nostāju par nemieriem ASV.

    Pamatīgs skandāls pagājušajā trešdienā izvērtās pēc Inesei Ozolai piederošā veļas un naktstērpu zīmola Amoralle publiskotā videoklipa, kurā Džona Lenona kompozīciju Imagine izpildīja 30 sabiedrībā zināmas dāmas, arī Olga Rajecka, Samanta Tīna, Aminata Savadogo, Katrīna Puriņa-Liberte un citas. Video pavadošajā tekstā bija nojaušams, ka ar šo kompozīciju dāmas pauž viedokli par ASV notiekošajiem grautiņiem, vardarbību, rasu naidu…

    Taču izrādījās, ka dalībnieču plānos nebija cīnīties pret Amerikā notiekošo. Viņas tikušas aicinātas dziedāt, lai sabiedrību uzmundrinātu pandēmijas laikā, bet nu neviļus ierautas Amerikā notiekošajā politiskajā cīņā. Video Amoralle mājaslapā bija skatāms aptuveni piecas stundas, bet tad tika dzēsts.

    Dziedātāja Aminata Savadogo PDz atzina, ka ir sašutusi par notikušo.

    «Video tapa pirms diviem mēnešiem, kad Amoralle komanda uzrunāja meitenes piedalīties tā veidošanā, lai uzmundrinātu cilvēkus, kuri atrodas izolācijā saistībā ar Covid-19 izplatību. Šķiet, arī ārzemēs tolaik bija kas līdzīgs, cilvēki publicēja video, kur tika iedziedāta dziesma Imagine,» atceras Aminata. Viņa nesaprot, kāpēc pēkšņi šo video vajadzēja rādīt sabiedrībai tagad, turklāt norādot uz pavisam citu domu un ideju.

    «Neviena no meitenēm, kas piedalījās iedziedāšanā, netika par to brīdināta. Tāpēc sākās skandāls. Manuprāt, tas ir šausmīgi. Tas bija nesmuki no viņiem. Mēs visas tikām iegāztas. Mēs taču bijām parakstījušās uz konkrētu lietu, bet viss tika pavērsts citādi. Ļoti nelaikā un dīvaini. Noteikti neesmu priecīga par šo,» tā dziedātāja.

    Viņasprāt, ja tika veidota akcija par pašizolāciju, tad bija nopietni jādomā, kad to publicēt.

    «Un tas viss brīdī, kad ASV notiek tādas lietas – cilvēki cīnās, iziet ielās, ir haoss, notiek grautiņi un demolēšana… Tagad iestartēt ar šādu video, kas bija domāts kā uzmundrinājums, nav pieņemami. Es noteikti nepiekristu ne šāda video veidošanai, ne tā publicēšanai šajā laikā,» pikta bija Aminata.

    Kā šo situāciju komentē video dalībniece ārste Katrīna Liberte-Puriņa un pati zīmola īpašniece Inese Ozola, lasiet jaunākajā Privātās Dzīves numurā.

    • Šomasei uzradies dziednieces talants. Cilvēkiem palīdz ar akmeņiem un elpošanu.
    • Kulakovs izstāsta visu par savām trešajām kāzām: «Neskanēja muļķīgais rūgts!»
    • Timma Latvijā lutina dēlu. Basketbolists beidzot atgriezies mājās.
    • Par Džemmas Skulmes māju miljonu vairs neprasa. Dēls atklāj, kāpēc pamatīgi nolaidis cenu
    • Krišjāni Kariņu uz velosipēda neviens neatpazīst!
    • Šķēpmetēja Lūša sunim mājas meklē kaimiņi. Kāpēc tā?
    Privātā Dzīve №23

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē