• Jānis Blūms treniņtērpu nomainījis pret uzvalku: Ģimenei bez manis nav bijis viegli

    Slavenības
    Gita Vīksne
    2. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VLADISLAVS PROŠKINS (F64)
    «Tagad uzvalks būs mana ikdiena,» PDz saka basketbolists. Pēc profesionālās karjeras noslēgšanas viņš kļuvis par basketbola funkcionāru.

    Jānis Blūms pirms trim nedēļām paziņoja, ka beidz profesionālās gaitas basketbolā. Pagājušajā nedēļā viņš parādījās jaunajā ampluā – kā basketbola kluba VEF Rīga padomes priekšsēdētājs. «Kad paziņoju, ka pēc 22 gadiem profesionālajā basketbolā no tā kā spēlētājs aizeju, jau zināju, ka turpmāk darbošos kā basketbola funkcionārs,» saka Blūms un atzīst – ja šāda piedāvājuma nebūtu bijis, iespējams, kādu laiku vēl turpinātu sportista karjeru.

    «Varbūt vēl būtu trenējies un mēģinājis parakstīt kādu līgumu ārzemēs. Tomēr labāk, protams, ir aiziet brīdī, kad vēl esi vesels. Biju pieradis spēlēt topa līgās un negribēju nobraukt uz kaut ko zemāku,» atzīst Jānis. «Beidzamajā laikā mani uzrunāja vairāki vecāki ar jautājumu – vai es varētu patrenēt viņu bērnus. Es labprāt dalos pieredzē, tāpēc brīvdienās pie sevis mājās trenēju arī jaunos basketbolistus,» atklāj viņš.

    No 39 dzīves gadiem viņš 20 gadus aizvadījis Latvijas izlasē, kurā 10 gadus bijis arī izlases kapteinis, un kopumā aizvadījis 170 spēles.

    «Daudzus gadus mans ikdienas apģērbs bija treniņtērps. Mēģinu pieņemt, ka tagad tas būs uzvalks. Vēl ir mazliet nepierasti, taču priecājos, ka varu turpināt darboties basketbolā un ikdienā būt Rīgā. Beidzot diendienā varu būt kopā ar savu ģimeni.

    Dēlam ir 15 gadi, bet meitai – 10. Sporta dēļ visu laiku esmu atradies kaut kur prom, un ģimenei bez manis nav bijis viegli. Tagad tēva pienākumus varu pildīt simtprocentīgi. Patīkami, ka no rīta varu aizvest bērnus uz skolu, bet vakaros – uz treniņiem,» atklāts ir Blūms. 

    «Dēls Roberts sevi jau ir pierādījis Latvijas U16 basketbola izlases sastāvā. Uzskatu, ka viņam ir gan talants, gan pareizā attieksme ne tikai treniņos, bet arī spēlēs. Ja tā turpinās, ir visas iespējas kļūt par profesionālu basketbolistu,» lepojas Blūms.

    «Par sportu interesējas arī meita Amanda. Lai gan šobrīd viņas prioritāte ir mūzikas skola, kur spēlē čellu, kā arī tautas deju ansamblis Dzintariņš, viņa plāno uzsākt treniņus volejbolā,» stāsta Blūms. Ģimenes kopējā aizraušanās ir teniss. «Tajā šobrīd trenējas gan meita, gan sieva, gan es. Lai uzturētu sevi formā, regulāri apmeklēju arī svaru zāli. Mēģinu pasportot katru dienu, veltot tam vismaz stundu vai divas,» atklāj Jānis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē