• Pārcelšanās no pilsētas uz laukiem. Lielākie izaicinājumi

    Dzīve laukos
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    27. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    3/6Ierobežotāka sociālā dzīve

    Ierobežotāka sociālā dzīve

    Agrita Cīrule kopā ar meitām Zani un Montu dzīvoja Rīgā. Līdz Agrita iepazinās ar Vili un kopā ar meitām pārcēlās pie viņa uz Kuldīgas novada Laidu pagastu. Šī gada janvārī ģimenē piedzima vēl viens bērniņš – Ernests.

    Dzīve laukos nav vienkārša, un ir daudz ikdienas grūtību, ar kurām mums kā trīs bērnu ģimenei katru dienu jātiek galā. Dzīvojot Rīgā, viss nepieciešamais bija sasniedzams ātri un ērti. Pie jaunās ikdienas bija jāpierod gan man, gan pārējiem, un to mācāmies darīt joprojām. 

    Tuvākā pilsēta – Aizpute – atrodas 15 kilometru attālumā. Katrs izbrauciens uz veikalu rūpīgi jāplāno, iepriekš jāsagatavo iepirkumu saraksts. Protams, mūsu pagastā arī ir neliels veikaliņš, bet ne vienmēr tur iespējams iegādāties visu nepieciešamo. Tad nu, braucot uz veikalu, mēģinām braucienu apvienot ar vēl kādu darāmo darbu, piemēram, ja nepieciešams – doties uz banku. Tāpat mani uztrauc, vai dēliņam, kad pienāks laiks, būs iespēja apmeklēt bērnudārzu, – vai pēc dažiem gadiem netālu esošais bērnudārzs netiks slēgts. Liels bija arī mans pārsteigums, uzzinot, ka laukos ģimenes ārsts nebrauc pie saviem pacientiem uz mājām. Pat ar trīs dienu vecu mazulīti mums pašiem bija jādodas pie daktera. 

    Lielajām meitām Rīgā dzīvo draudzenes, kuras bez transporta palīdzības nav iespējams satikt. Tā kā meitas ir pusaudžu vecumā, mēs zinām, cik svarīgu lomu ikdienā ieņem draugi, tādēļ cenšamies iespēju robežās ciemošanos nodrošināt. Arī man pašai ļoti pietrūkst manu draudzeņu, kuras, dzīvojot Rīgā, satiku daudz biežāk. Šobrīd mūs šķir 150 kilometru attālums. Galvenais ir uzturēt attiecības un biežāk sazināties telefoniski. Šovasar esam ieplānojušas satikties kopīgā ballītē. 

    Reizēs, kad dodos uz Rīgu, jūtos kā tūriste un pilsētu vairs neuztveru kā savas mājas. Dzīve laukos, lai arī grūta, dod man miera sajūtu. Šī vieta ir skaista un īpaša – vēl īpašāka tā kļūst tad, kad to lolo kopā ar saviem mīļajiem cilvēkiem. Kopā darot, esam liels spēks. Mums ir daudz sarežģītu jautājumu, bet viss vienmēr ir atrisināms.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē