• 12 lietas, kas dara kaķi laimīgu

    Mājas mīluļi
    Marta Kalniņa
    19. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Kaķis, kā zināms, nemēdz izpatikt savam saimniekam. Ja gribi, lai jūsu starpā valdītu mīlīga saskaņa, tev pašam nāksies padomāt, kā to panākt. Te noderēs zināšanas par to, kas tavam mīlulim sagādā prieku.

    Kas patīk kaķim?

    1. Silta vietiņa, kur netraucēti zvilnēt – saulē, pie krāsns vai apkures radiatora, gultā, uz dīvāna vai uz skapjaugšas. Kaķim svarīgi justies drošībā, tāpēc viņš izvēlas vietas, no kurām labi pārredzama teritorija vai arī kas ir daļēji norobežotas no pārējās apkārtnes.
    2. Vairākas reizes dienā papļāpāt ar savu saimnieku vai citiem kaķiem. Komunikācija mincim ir ļoti svarīga. Vēl labāk, ja saimnieks ar viņu parotaļājas. Arī saimnieka mierīgi, nesteidzīgi glāsti nelielās devās pieder pie obligātā minimuma. 
    3. Ēst reizē ar saimniekiem. Tāpēc nebrīnies, ka arī nesen pabarots kaķis dosies pie savas bļodiņas tad, kad ģimene ietur maltīti. Īstenībā viņš nebūt nav atkal izsalcis, svarīgs ir rituāls. Daži kaķi izrāda interesi par cilvēku ēdienu un vēlas ar vienu aci palūkoties, kas saimnieka galdā, apošņāt, varbūt pat pagaršot. 
    4. Vienmēr tīra un svaiga tualetes kastīte, kas pieejama jebkurā laikā. Liela daļa kaķu vēlas, lai viņu tualete būtu kārtībā un izmantojama pat tad, ja viņi lielāko dienas daļu pavada laukā. Protams, tev būtu ērtāk un atkristu liekas rūpes par svaigu kastes pildījumu, ja kaķis savas darīšanas nokārtotu ārā, bet viņam tas var arī nemaz nepatikt, jo savā kastītē tā lieta ir drošāka.
    5. Allaž tīrs un zīdains kažociņš. Kaķis nežēlo laiku savām rūpēm par to, jo kārtīgs kažoks ir viņa labsajūtas pamats. 
    6. Viegla, uzmanīga un nesteidzīga ķemmēšana, kas atbrīvo kažoku no atmirušā apmatojuma, taču – kas ir ļoti būtiski – tikai tajā laikā, kad kaķim ir atbilstošs noskaņojums.
    7. Nokost istabas augiem maigos asniņus. Tas, ka kaķiem nav zaļo pirkstiņu, nenozīmē, ka viņi sevi neuzskata par labiem dārzniekiem. Šī iemesla dēļ jārūpējas, lai mājās nebūtu kaķiem indīgu augu.
    8. Klusinātas, draudzīgas balsis, īpaši zema tembra, vai rāma, melodiska dziedāšana.
    9. Ciemiņi, kas pārāk agresīvi neuzmācas, taču cenšas iegūt kaķa labvēlību, runājas, mazliet paglāsta, atnes dāvaniņas. 
    10. Iespēja šad tad pamedīt – noķert kādu peli, patramdīt putniņus, paspēlēties ar saburzītu papīru, pildspalvu un citiem priekšmetiem, ko var iekustināt ar ķepu.
    11. Gulēt netraucēti, stundām ilgi pat nepakustoties.
    12. Pastaigāties pa augstām vietām, šaurām virsmām, pa plauktiem starp vāzēm, glāzēm, veikli rāpties uz augšu pa aizkariem, kokiem, stabiem, trīt nagus pret paklājiem, mēbelēm, tapetēm.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē