Krievu sēņu pīrāgs

Pīrāgi
Daina Lapiņa
14. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Pagatavo, kamēr sēņu raža nav beigusiesi!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
5
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
45m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 45m
  • Samīca rauga mīklu. Izšķīdina 50 gramu rauga pustasē silta ūdens, pievieno cukuru un uz pusstundu atstāj siltā vietā. Citā bļodā ieber kilogramu izsijātu bioloģisko miltu (pilngraudu, rudzu, griķu, var arī kviešu), pievieno divas tējkarotes sāls, vienu olu vai divas tējkarotes cepamā pulvera (veģetāriešiem), 500 ml piena, 150 ml sviesta un divas karotes cukura vai stēvijas. Pielej raugu un samīca mīklu. Noliek, lai rūgst.
  • Pa to laiku sagādā pildījumu (proporcijas katrs izvēlas pēc savas gaumes): noskalo sēnes (ziemā izmanto sālītas sēnes), sagriež sīpolus un sasmalcina kāpostus. Sviestā vispirms cep sīpolus līdz zeltainai nokrāsai, tad pievieno kāpostus un turpina cept vēl 15 minūtes. Iemaisa sēnes un noņem trauku no uguns. Pēc garšas pieber Himalaju sāli un piparus, ja garšo, arī nedaudz ķimeņu. 
  • Uz ietaukotas plāts izklāj mīklas pamatni, uzloka malas. Uz mīklas liek pildījumu, cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 45 minūtes.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+