Krievu sēņu pīrāgs

Sēņu ēdieni
Daina Lapiņa
17. maijs

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Īstās Latvijas saimnieces Ketas Carjovas krievu sēņu pīrāgs.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
10
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
45m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 45m
  • Samīca rauga mīklu. Izšķīdina 50 gramu rauga pustasē silta ūdens, pievieno cukuru un uz pusstundu atstāj siltā vietā. Citā bļodā ieber kilogramu izsijātu bioloģisko miltu (pilngraudu, rudzu, griķu, var arī kviešu), pievieno divas tējkarotes sāls, vienu olu vai divas tējkarotes cepamā pulvera (veģetāriešiem), 500 ml piena, 150 ml sviesta un divas karotes cukura vai stēvijas. Pielej raugu un samīca mīklu. Noliek, lai rūgst.
  • Pa to laiku sagādā pildījumu (proporcijas katrs izvēlas pēc savas gaumes): noskalo sēnes (ziemā izmanto sālītas sēnes), sagriež sīpolus un sasmalcina kāpostus. Sviestā vispirms cep sīpolus līdz zeltainai nokrāsai, tad pievieno kāpostus un turpina cept vēl 15 minūtes. Iemaisa sēnes un noņem trauku no uguns. Pēc garšas pieber Himalaju sāli un piparus, ja garšo, arī nedaudz ķimeņu. 
  • Uz ietaukotas plāts izklāj mīklas pamatni, uzloka malas. Uz mīklas liek pildījumu, cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 45 minūtes.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs