Ir vērts veltīt laiku un uzmanību!
Speķa pīrāgi. «Viesi nekad neierodas savlaicīgi, tāpēc izrēķini laiku un pagatavo kvalitatīvas sagaidīšanas uzkodas, piemēram, uzcep perfektus speķa pīrādziņus!» iesaka Mārtiņš Sirmais. Ja trūkst laika vai prasmju, lai pašrocīgi pagatavotu mīklu un pildījumu, veikala plauktos var atrast gan dažādas mīklas, gan pat jau sagrieztu pīrāgu gaļu.
Mārrutki. «Svētkos mēs visi pārēdamies, tāpēc noderēs taukus šķeļoši produkti,» atgādina Sirmais. Viens no tādiem ir mārrutki – garšīga piedeva gaļai un citiem ēdieniem, kas palīdzēs tikt galā ar lieko treknumu.
Pelēkie zirņi. “Reizi gadā ir laiks celt godā un galdā Latvijas virtuves kultūras kanonu – pelēkos zirņus ar kraukšķinātu cūkgaļu un sīpoliem,” atgādina Rimi Gardēdis. Šis gan nebūs tas gadījums, kad izpurināt jau gatavus zirņus no burkas, – ir vērts veltīt laiku, lai izvārītu perfektus pelēkos zirņus un ar mīlestību sačurkstinātu ruksīti!
Kam svētku galdā vietu labāk pat nemeklēt
Ātrās uzkodas. «Ātrās uzkodas – čipsi un visādi to radinieki – pazūd ātri, un īstam ēdienam vairs vietas nepietiek,» saka Mārtiņš Sirmais.
Čipsu vietā labāk uzcienāt ciemiņus ar gardiem speķa pīrāgiem.
Desmit dažādas mērces. «Daudzi uz galda saliek daudzas dažādas mērces. Nē! Pagatavo vienu garšīgu!” iesaka šefpavārs. Vai tā būtu baraviku mērce, sarkanvīna mērce, brūnā mērce, baltā mērce vai jebkura cita mērce, – lai ir viena, bet ļoti garšīga!
Gāzēti dzērieni. Pēc iespējas mazāk gāzētu dzērienu un cukura! Mārtiņš Sirmais rekomendē: «Labāk nopērc kādu sīrupu, uzjauc garšīgu limonādi un dozē cukuru savā svētku mielastā!»











































































































