• 5 idejas, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut riekstus

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    2. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Izdevniecības arhīva foto (Shutterstock)
    Rieksti ir vērtīgi un tos ēdienkartē iesaka iekļaut vai visi uztura speciālisti un dietologi – protams, ja vien nav alerģijas pret tiem!

    Ieteikumi, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā šos tik vērtīgos produktus:

    1. Kraukšķīga piedeva
      Viens no veidiem, kā vērtīgi izmantot riekstus ikdienas maltītēs – pievienot tos salātiem, pamatēdieniem. Ja priekšroku dod salātiem, tad riekstus vai sēklas iepriekš apgrauzdē uz karstas pannas bez taukvielām. Tie kļūs aromātiskāki, kraukšķīgāki un arī garša būs izteiksmīgāka.
    2. Riekstu smēriņi
      Ja esi liels kārumnieks un labprāt grauzdētu maizīti vai brokastu putru baudi ar riekstu krēmu, pamēģini to pagatavot pats, un ne tikai no zemesriekstiem. Mandeļu krēms būs izcils! Arī lazdu riekstus, samaļot ar kakao, iegūsi pašgatavotu šokolādes krēmu. Riekstu sviestus var gatavot no dažādu veidu riekstiem vai viena veida, pievienot saldinātāju vai iztikt bez tā. Galvenais – riekstus vispirms apgrauzdēt un atdzesēt, tad tie būs aromātiskāki un garšā pateicīgāki.
    3. Riekstu pieni
      Augu pieni šobrīd ir ļoti aktuāla tendence, tāpēc ir vērts to pamēģināt pagatavot arī pašam savā virtuvē. Protams, tas prasīs lielu riekstu patēriņu, toties būs skaidri zināms, kas ir produkta sastāvā.
    4. Labie našķi
      Ja pieaugušie vēl kaut kā spēj ar sevi vienoties par vērtīgo produktu biežāku iekļaušanu ēdienkartē, tad ar jaunāko paaudzi ir grūtāk. Tāpēc bieži jāizdomā, kā kaut ko vērtīgu pagatavot bērniem pa prātam, un te var izmantot gudro taktiku ar dažādām veselīgajām končām. Lūk, ideja iedvesmai: smalki sagriež vai blenderī sasmalcina dažādus riekstus un žāvētus augļus, piemēram, aprikozes, plūmes, lazdu riekstus un valriekstus, saveļ no masas nelielas bumbiņas un pēc tam apviļā tās izkausētā tumšajā šokolādē. Šādus našķus bērni novērtēs vairāk par sauju riekstu! Tāpat no riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem var gatavot batoniņus, granolas, mušļus, cepumus un citus kārumus.
    5. Konditorejas vērtība
      Kraukšķīgas pekanriekstu maizītes, kokosriekstu cepumi, mandeļu kūka vai braunijs ar valriekstiem – tik daudz variāciju, kā riekstus iekļaut dažādu kārumu pagatavošanā. Nebaidieties arī eksperimentēt, bieži vien tieši tā rodas vislabākie ēdieni!
    6. Ieskaties zemāk pievienotajās receptēs!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē