• Dvēseļu putenis grauj visus Latvijas kino rekordus

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Birkenfelds
    Režisora Dzintara Dreiberga filma Dvēseļu putenis piecu nedēļu laikā ne vien pārspējusi visus līdzšinējos pašmāju kino skatīšanās rekordus atjaunotās Latvijas vēsturē, bet kļuvusi arī par visu laiku pieprasītāko un skatītāko filmu Latvijas kinoteātros, informē filmas veidotāji un tās izplatītāji Latvijā.

    Vērienīgā kara drāma Dvēseļu putenis uz Latvijas kino ekrāniem nonāca šā gada 8. novembrī un piecu nedēļu laikā to noskatījušies jau 207 892 apmeklētāji. Līdz šim populārāko pašmāju filmu Rīgas sargi tādā pašā laika periodā pēc Nacionālā Kino centra datiem bija skatījuši vairāk nekā 123 000 tūkstoši skatītāju.

    Tāpat filmas Dvēseļu putenis skatīšanās apjomi pārsnieguši visas programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei ietvaros tapušās filmas, to skaitā Annas Vidulejas filmu Homo novus (91 561 apmeklētāji), Ināras Kolmanes filmu Bille ( 60 215 skatītāji) un Madaras Dišleres filmu Paradīze ’89 (57 386 skatītāji), kā arī citas populārākās pašmāju filmas – Aigara Graubas filmu Nameja gredzens (82 285 skatītāji) un Oskara Rupenheita filmu Kriminālās ekselences fonds (81 526 skatītāji).

    Jāpiebilst, ka filma Dvēseļu putenis pārspējusi ne tikai pašmāju filmu kino skatījumu rekordus, bet arī kļuvusi par visu laiku skatītāko filmu Latvijas kinoteātros, pārspējot tādus populārākos ārzemju kino kases grāvējus kā Titāniks un Avatars, ko 51 nedēļas laikā bija noskatījušies 200 190 cilvēku.

    Atgādinām, ka filma Dvēseļu putenis joprojām skatāma Latvijas kinoteātros.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē