• Kāds grims šobrīd modē?

    Aktuāli
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    27. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tas skaistais pavasara ziedēšanas laiks ir klāt! Iedvesmojies no dabas un piedalies – uzziedi arī tu. Lūk, jaunākās grima modes aktualitātes! Konsultē JŪLIJA GŪTMANE, ekokosmētikas zīmola Dr. Hauschka grima māksliniece.

    Saules noskūpstīta āda

    Šopavasar aktuālo sejas konturēšanu ar matējošiem pūderiem izkonkurē dabisks svaiguma efekts. Lai to iegūtu, izmanto bronzējošu pūderi ar vieglu mirdzumu. Tas atdzīvinās pēc ziemas bālo ādu un piešķirs caurspīdīgu iedeguma efektu – āda izskatīsies veselīga, atpūtusies un starojoša.

    • Ieteikums: jaunas sievietes bronzējošo pūderi var klāt uz visas sejas, bet nobriedušai ādai to ieteicams izmantot vien vaigu kaulu un ovāla reljefa modelēšanai. Ja krunciņu daudz un izteiktas, bronzējošo pūderi nevajadzētu klāt acu zonā.
    • Zināšanai: ja āda taukaina (piemēram, T zonā), lieto matējošu pūderi vai tonālo krēmu ar matējošu efektu, bet bronzējošo pūderi klāj tikai uz vaigu kauliem.

    Krāsainas ēnas un košas tušas

    Krāsainas ēnas, laineri, acu kontūrzīmuļi un košas tušas turpina savu triumfa gājienu arī šajā pavasarī. Nude grims dabīgos toņos plus krāsains acu grims – efekts būs gluži tāds pats, kā košu aksesuāru pieskaņojot neuzkrītošam tērpam. Uzvelc košas kontūrlīnijas, izmēģini krāsaino skropstu tušu – ļaujies pavasarīgam priekam!   

    • Ieteikums: galvenais – nejaukt krāsas un izvēlēties vienu toni, pārējo grimu atstājot ļoti vienkāršu un neitrālu.
    • Zināšanai: jaunībai piestāv visi košie acu ēnu toņi, bet nobriedušu ādu atsvaidzinās rozā ēteriskais vieglums, taču krāsainas acu kontūrlīnijas labi piestāv arī nobriedušai ādai, dažādībai var izmantot arī brūnu tušu, īpašiem pasākumiem – arī zilu vai zaļu. Konservatīvās acu ēnām var izvēlēties lavandas un maigi lillā toņus vai pasteļtoņus.
    • Padoms: izvēloties tušu, izpēti birstīti. Ja tā ir kupla un liela, tā piešķirs kuplumu, skropstas nedaudz saķepinot. Ja vēlies, lai skropstas izskatītos dabiski, ir vajadzīga smalka birstīte. Arī tušas ar pagarinošu efektu sniedz dabisku izskatu.

    Lūpām un vaigiem – koraļļu rozā

    Par šī gada modes, interjera un skaistuma krāsu ir pasludināts enerģiskais koraļļu tonis – spilgts un maigs vienlaikus. Lūpu un vaigu dekoratīvās kosmētikas līdzekļi šajā tonī piešķir sejai svaigumu un lieliski piestāv siltam laikam. 

    • Zināšanai: matētās lūpu krāsas labi piestāv jaunībā. Kad āda kļūst sausāka, vecāka un nobriest, labāk izvēlēties lūpukrāsu ar mirdzumu vai lūpu spīdumu, kas rada mitruma efektu. 
    • Ieteikums: krāso vaigus un lūpas vienā tonī.

    Dabiskas uzacis

    Ļoti svarīgs elements sejas koptēlā ir uzacis. Šopavasar vairs nav aktuālas perfektās, precīzi iezīmētās, grafiskās uzacis, kas it kā ierāmē seju. Modē ir dabiskas uzacis, taču tām jābūt koptām.

    • Ieteikums: viegli iekrāso uzacis ar ēnām un ieveido tās ar caurspīdīgu uzacu želeju virzienā uz augšu – tā, lai uzacis izskatās nedaudz izspūrušas un dabiskuma efekts ir vēl jo izteiktāks.
    • Zināšanai: uzacu ēnas piešķir maigāku skatu, zīmulīti lieto tad, ja nepieciešams izteiksmīgs efekts.

    Minimālisms

    Mazāk ir vairāk! Iegūsti starojošu izskatu, izmantojot minimālu kosmētikas produktu daudzumu, – izvēlies līdzekļus, kuri vienlaikus pilda vairākus uzdevumus. Piemēram, tonējošs dienas krēms kopj ādu, izlīdzina tās toni un var aizstāt tonālo krēmu, bet, uzklājot vaigu sārtumu uz vaigiem, acu plakstiņiem un pat lūpām, acumirklī iegūsi svaigu un harmonisku tēlu.

    • Ieteikums:  minimālismu izmanto ikdienā un ātram grimam. Vakara grimā ļaujies košākām krāsām un fantāzijām. Tikai atceries: akcentē vai nu lūpas, vai acis, nevis gan lūpas, gan acis!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē