• Vai Rīgā var barot baložus?

    Putnu barošana
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    17. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Mana kaimiņiene iesākusi uz savas āra palodzes barot baložus, un tagad viņi lidinās ap visiem logiem. Vai Rīgā barot baložus vispār ir atļauts?

    «Neviens normatīvais akts neaizliedz barot nedz putnus, nedz kaķus pie daudzdzīvokļu ēkām – to var darīt, ja vien apkārtējā vide paliek tīra. Aizliegts ir teritoriju piemēslot, barojot putnus vai kaķus, – par to gan var sodīt. Līdz ar to, ja kāds iedzīvotājs ar savu darbību veicina netīrību pie mājas, par to var informēt pašvaldības policiju,» skaidro Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

    Tiesa, pirms diviem gadiem vietnē Mana balss iedzīvotāji nāca klajā ar iniciatīvu aizliegt Rīgas pilsētas teritorijā barot savvaļas putnus, norādot, ka putnu barošanas dēļ cieš gan balkoni, gan pagalmos novietotās automašīnas, gan tiek sabojāts garāmgājēju apģērbs, gan pagalmi un soliņi ir vienos putnu mēslos. Iniciatīva tika iesniegta Rīgas domē, bet tālāku virzību neguva.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē