• Veselības ministrs Abu Meri nobiedējis kolēģi – kliedzis un sitis ar dūrēm pa galdu

    Sabiedrība
    Estere Jansone
    12. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pagājušā gada nogalē sanāksmē izcēlušās pamatīgas nesaskaņas starp veselības ministru Hosamu Abu Meri un Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektori biedri Kristīni Jučkoviču. Viņa vaino ministru emocionālā vardarbībā.

    Decembrī notikušajā sanāksmē, kurā tika runāts par Veselības ministrijas (VM) iecerētajām reformām zāļu tirgū pamatīgi sastrīdējās veselības minisrs un viņa partijas biedre Kristīni Jučkoviča. Sieviete savstarpējā vārdu apmaiņā saskatījusi emocionālo vardarbību pret sevi, tāpēc

    uzrakstījusi iesniegumu gan tiesībsargam, gan «Jaunās vienotības» (JV) Ētikas komisijai, cita starpā apelējot arī pie Stambulas konvencijas.

    Zāļu reformas sanāksmē pagājušajā nedēļā piedalījušās ap 30 amatpersonas – ministriju valsts sekretāri, nevalstisko organizāciju un profesionālo asociāciju pārstāvji, VM ierēdņi un veselības ministrs. Diskutējot par iespējām padarīt medikamentus lētākus un pieejamākus, sākušies strīdi. Jučkoviča sacījusi, ka

    ministrs esot vicinājies ar rokām un sitis ar dūrēm pa galdu, izvēlējās tieši viņu kā sava acu skatiena partneri, kliedzis, ka viņa runājot muļķības.

    Ministrs atzinis, ka sanāksmē kļuvis emocionāls, taču uzreiz pēc tam esot atvainojies klātesošajiem, uzsverot, ka emocijas bijušas vērstas «uz minētās kundzes pārstāvētās organizācijas (komersantu) interešu aizstāvības stilu un paņēmieniem».

    Jau vēstīts, ka veselības ministrs Hosama Abu Meri (JV) ir apgalvojis, ka viena no viņa prioritātēm ir panākt medikamentu pieejamības uzlabošanos iedzīvotājiem, gan attīstot medikamentu kompensācijas sistēmu un sarakstu, gan pārskatot zāļu cenu veidošanas principus. Patlaban notiek darbs pie ziņojuma, lai apzinātu būtiskākās problēmas, kas ietekmē zāļu cenu kāpumu un sniegtu risinājumus iedzīvotājiem nepieciešamo medikamentu pieejamībai. Farmācijas nozares uzņēmumi aktīvi iebilst pret VM izstrādātajā ziņojumā par zāļu finansiālās pieejamības palielināšanu paustajām iecerēm.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē