• Plūdi tuksnesī. Latvietis dalās ar iespaidīgiem kadriem no Dubaijas

    Ārzemēs
    Estere Jansone
    18. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter/Fighter_4_Humanity
    Paradoksāli notikumi risinājušies Dubaijā. Parasti saules svilinātajos betona džungļos valda izteikts sausums, taču šonedēļ Apvienotajos Arābu Emirātos nolijušas spēcīgākās lietusgāzes pēdējo 75 gadu laikā.

    Otrdien, 16. aprīlī, tūristu iecienīto galamērķi Dubaiju satricināja īpaši spēcīgs negaiss. Visas diennakts laikā nokrita 250 mm nokrišņu, atstājot ielas un autoceļus applūdušus. Spēcīgajām lietusgāzēm pievienojās pērkona negaiss un vētra, kas bez žēlastības gāza Dubaijas palmas. Meteorologi ir aprēķinājuši, ka šis ir spēcīgākais negaiss, kāds Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā piedzīvots pēdējo 75 gadu laikā. Pēdējo reizi šādi laikapstākļi novēroti 1949. gadā.

    Vēl trešdien Dubaijas ielās manīti dramatiski skati – modernie auto noslīkuši teju līdz jumtam, ielas applūdušas, koki sagāzti. Ar redzēto dalījušies arī kriptovalūtas entuziasti no kopienas «Kripto Mānija». Video redzams, kā vīrietis cenšas pastaigāt pa applūdušo ielu. «Tā notiek, kad lietus te nolīst reizi pa pieciem gadiem,» stāsta video autors. «Tādas ir visas ielas. Nav svarīgi, vai lielākā vai mazākā, tās visas tādas ir,» stāsta latvietis.

    @kripto.manija Kas notiek kad Dubaijà nolís lietus🥲😀 #dubairain #dubai #kriptomānija #lietus ♬ original sound – Kripto Mānija
    @kripto.manija Piedzīvojām traku vētru Dubaijā😨 #dubairain #kriptomānija ♬ Solas X Interstellar – Gabriel Albuquerqüe

    Vēl lielāks haoss valdījis Dubaijas starptautiskajā lidostā, kas ir atzīta par vienu no pasaules nozīmīgākajiem tranzīta mezgliem. Otrdien tika atcelti 388 lidojumi, savukārt ceturtdien lidosta ir spējusi atjaunot satiksmi tikai vienā no termināļiem, jo daļa lidmašīnu skrejceļi vēljoprojām atrodas zem ūdens. Tas nozīmē, ka liela daļa tūristu ir iestrēguši un spiesti gaidīt savu lidojumu pat vairākas dienas.  

    @crew_pilot Very heavy raining 🌧 ❤️❤️#foryou #fypシ #emiratesairlines #emiratesa380 #viral #crew #raining #dubai🇦🇪 #foryoupage #emiratescabincrew ♬ original sound – Crew

    Vietējās varasiestādes ir izsludinājušas ārkārtas situāciju līdz piektdienai, 19. aprīlim. Pagaidām skolas, bērnudārzi būs slēgti un iedzīvotāji aicināti strādāt no mājām. Patlaban visā pilsētā darbojas īpašas strādnieku vienības, kas atsūknē sakrājušos lietusūdeņus no pilsētas ielām.  

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē