• Mūzikas akadēmija pēc seksuālās uzmākšanās skandāla ievieš mulsinošu jaunumu. Glīti, bet pazemojoši?

    Seksuāla vardarbība
    Estere Jansone
    9. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Faceboo/Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija
    JVLMA pēc skaļā pasniedzēju seksuālās uzmākšanās skandāla nolēmusi ieviest dažus neierastus risinājumus, lai vairs nepieļautu šādu notikumu atkārtošanos. Pirmais jauninājums ir visai mulsinošs.

    «Pirmais lodziņš – ierīkots!» sociālajos tīklos raksta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, lepni atrādot apaļu logu, kas iebūvēts mācību telpas durvīs. Kādam tas atgādina kuģa kajītes logu, vēl kādam pat cietuma kameru.

    «Turpinām aktīvu darbu studiju vides drošības uzlabošanā! Ar šādiem lodziņiem laika gaitā iecerēts aprīkot vairākas JVLMA mācību klases,»

    teikts ziņojumā.

    Augstskolas pārstāvji neparasto jauninājumu pamato ar to, ka šāda prakse esot izplatīta ārvalstīs – tā veicinot studentu vai skolēnu un pasniedzēju drošību klasēs. Augstskolas personāls vēsta, ka šādi lodziņi ar’nekādi neietekmējot skaņas izolāciju.

    Ne visiem gan šāds risinājums patīk.  Vieni piesauc ārvalstu pieredzi, kur uz klases telpām bieži ved stikla durvis, tādējādi pasargājot ne vien audzēkņus, bet arī pedagogus no dažādām apsūdzībām.

    «Glīts lodziņš, bet iemesls ir pazemojošs. Visi tur aizdomās visus par visu,»

    raksta kāds vīrietis vietnē X. Arī daudzi citi piekrīt viedoklim, ka vajadzība pēc lodziņa durvīs esot apkaunojums skolai. Turklāt mācību telpā esošos tagad varēšot novērot, un tas nelikšot justies brīvi.

    Jau vēstīts, ka šā gada sākumā JVLMA ir saņēmusi septiņu studenšu iesniegumus par gadījumiem, kad piedzīvojušās seksuālās uzmākšanās gadījumus no pasniedzēju puses. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm, savukārt JVLMA rektors Guntars Prānis pēc skandāla atkāpies no amata. Līdz šim disciplinārsods piemērots vienam pasniedzējam. Vēl viens atstādināts bez iespējām sazināties ar studentiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē