• Laima Vaikule izklaidējas ar Itālijas ekspremjeru un latviešu miljonāru

    Ceļošana Eiropā
    Evija Kalnbērza
    19. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Laima Vaikule ar Jūliju Krūmiņu un Romāno Prodi.
    Foto: no privātā arhīva
    Laima Vaikule ar Jūliju Krūmiņu un Romāno Prodi.
    Maija brīvdienās dziedātāja Laima Vaikule un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš ar draugiem atpūtās Florencē un Boloņā. Vieglu vilšanos sagādājuši tūristu pūļi, kuri traucējuši baudīt populārākos apskates objektus, taču tikšanās ar slavenībām to visu atsvērusi.

    «Tās bija brīnišķīgas četras dienas. Agrāk domāju, ka skaistākās pilsētas ir tās, kur valda tropu klimats, taču tagad manas domas mainījās,» atgriezies no Itālijas, stāsta miljonārs Jūlijs Krūmiņš. Kopā ar dziedātāju Laimu Vaikuli, kuru bija uzaicinājis līdzi ceļojumā, Krūmiņš baudījis vērienīgos Mikelandželo sienu gleznojumus un slavenā tēlnieka skulptūras. «Vēl apmeklējām Florences rātsnamu, aizbraucām līdz ciemam Artimino, kur aplūkojām Mediči dzimtas īpašumu, izstaigājot 100 kamīnu namu. Tajā ir 58 istabas un katrā pa kamīnam. Bija arī vīna degustācija,» atzīst Jūlijs.

    Uzņēmēju iedvesmojis Mediči dzimtas varenums – divas sievietes no Mediči dzimtas savulaik esot valdījušas Francijā, vīrieši kalpojuši tautai Svētajā Krēslā Romā, bet jaunākajam šīs dzimtas valdniekam bijuši tikai astoņpadsmit gadu.

    Laimas Vaikules un Jūlija Krūmiņa ceļojums uz Itāliju

    Pozitīvas emocijas uzņēmējam sagādāja tikšanās ar Itālijas ekspremjeru un bijušo Eiropas Komisijas prezidentu Romāno Prodi. Tieši Prodi valdīšanas laikā Latvija pievienojās Eiropas Savienībai. Pie viņa miljonārs devās speciāli uz Boloņu, lai pārrunātu politiskās aktualitātes un paceltu glāzi par Latvijas 20 gadiem Eiropā. Krūmiņš stāsta, ka ar Prodi iepazinās pirms astoņiem gadiem, kad politiķis apmeklēja Latviju un par savu naktsmītni izvēlējās tobrīd tikko atklāto Turaidas kvartālu.

    «Tik gudru un pieticīgu cilvēku ar ļoti plašu redzesloku reti gadās satikt. Viņš parādīja mums savu nedaudz vairāk nekā 70 kvadrātmetru plašo mitekli divos stāvos, tajā viņš dzīvo jau 50 gadu. Bez jebkādas ārišķības, taču ar milzīgiem grāmatu plauktiem no grīdas līdz augstajiem griestiem, kādi raksturīgi seno māju dzīvokļiem. Nesen viņš apglabājis sievu, ar kuru bija precējies no 1969. gada,» noskaidrojis uzņēmējs. Viņš smej, ka uz ielas līdzās Prodi esot juties kā zvaigzne.

    «Ik uz soļa viņu atpazina, cilvēki nāca klāt, izteica atzinīgus vārdus un uzņēma selfijus,» atminas Jūlijs.

    Prodi savulaik tika pārmesta pārāk lielā draudzība ar Krieviju, lai gan viņš pats apgalvo, ka tas ir pārspīlēti un ar Krievijas līderiem viņu vienojušas vien strikti diplomātiskas attiecības. «Viņš uzskata, ka karš Ukrainā ir neprātīgākais solis, ko Putins varējis veikt. Man Prodi pateica, ka Latvijā mierīgi varam gulēt, jo Krievijai neesot resursu, lai karotu ar NATO,» apņēmīgi klāsta Krūmiņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē