• Iekšlietu ministrs: «Mēs atrodamies reālā hibrīdkara apstākļos.»

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    22. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash/Yannick van der Schot
    Polijā šonedēļ tika aizturēti Krievijas spiegi. Krievijas specdienesti provokācijas plānojuši arī Latvijā, intervijā TV3 raidījumā «900 sekundes» atklāja Ministru prezidente Evika Siliņa. (JV).

    Polijā pirmdien aizturēti deviņi Krievijas spiegu grupas locekļi saistībā ar sabotāžas plāniem. Aizturētie tiek apsūdzēti par «piekaušanām, dedzināšanu un dedzināšanas mēģinājumu», turklāt šie Krievijas sabotāžas plāni, kā atzina Polijas premjerministrs Donalds Tusks, attiecas ne tikai uz Poliju, bet arī uz Lietuvu, Latviju un, iespējams, Zviedriju.

    Siliņa pauda, ka Latvijas specdienesti ir spējīgi identificēt iespējamās provokācijas, atpazīstot Krievijas specdienestu rokrakstu. Viņasprāt, Latvijā ir svarīgi apzināties, ka esam situācijā, kad iespējamas dažādas provokācijas.

    Minētās dedzināšanas ir viena no raksturīgākajām Krievijas specdienestu darbības pazīmēm, kā tas cenšas destabilizēt situāciju valstī, mēģinot radīt iespaidu, ka te kaut kas nenotiek tā, kā vajag. Tas esot arī signāls politiķiem Latvijā, mēģinot viņus iebiedēt, piebilda premjere.

    Viņa atklāja, ka dedzināšanas ziņa tikusi sūtīta arī Latvijai.

    Kā ziņots, Latvijas drošības dienesti pašlaik strādā pastiprinātā režīmā katru dienu, jo mēs atrodas reālā hibrīdkara apstākļos, preses konferencē pēc valdības sēdes,

    sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

    Komentējot neseno informāciju par Polijā aizturētajiem deviņiem Krievijas spiegu grupas locekļiem, ministrs uzsvēra, ka Krievija mēģinās iejaukties valstīs, kuras nodrošina palīdzību Ukrainai. Sabotāžās biežāk tiek izmantoti cilvēki ar kriminālu pagātni un cilvēki, kuriem nav stabilu ienākumu.

    Nesenais uzbrukums Okupācijas muzejam pierāda, ka tas nebija vienkāršs huligānisms, bet gan vadīts un plānots uzbrukums.

    Incidents bija īpaši ass Latvijas sabiedrībai, jo muzejs Latvijas nācijai ir nozīmīgs objekts, norādīja ministrs, papildinot, ka sabiedrībai ir jābūt modrai.

    Pašlaik Latvija tiek galā ar pastāvošo apdraudējumu, jo Latvijai ar citām sabiedrotām valstīm ir laba informācijas aprite, kura ļauj identificēt kriminālas grupas un likvidēt tās. Kozlovskis uzskata, ka ilgtermiņā būtu jādomā par drošības dienestu kapacitātes pieaugumu, jo jau tagad ir skaidrs, ka dienestu kapacitāte ir ierobežota.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē