• 7 lietas, kas jāņem vērā, audzējot petūnijas

    Dārzs
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    29. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Petūnijas ir balkonpuķu klasika – ja par tām pienācīgi rūpējas, tās bagātīgi zied visu vasaru. Atliek tikai noskaidrot, kas petūnijām patīk, lai čaklās ziedētājas vasarā nepagurtu un priecētu līdz pat rudenim.
    1. Petūnijas ir ļoti audzelīgas puķes, tāpēc, stādot vēl nelielus stādus balkona kastēs vai lielākos iekaramos podos, jāparedz attālums, kur puķei izplesties, nevis jāsastāda cieši cita pie citas. 
    2. Jāņem vērā, ka petūnijas savu teritoriju iekaro pārliecinoši, tāpēc kaimiņos tām var stādīt tikai tikpat spēcīgus augus.
    3. Piemērotākais kūdras substrāts ir tāds, kas domāts podu puķēm vai nokarenajām podu puķēm (apzīmē ar PP vai NPP). Gatavojot substrātu pašiem, labāk, lai tas ir rupjāks. Vēlama arī māla piedeva, lai kastē vai podā ilgāk turas mitrums.
    4. Petūnijas bieži jālaista – ja karstā un sausā laikā atstāsi tās novārtā un ļausi pavisam nolaisties, var gadīties, ka puķes vairs neatgūsies. Vēlamais skābums laistāmajam ūdenim ir pH 5,5.
    5. Katrā laistīšanas reizē ieteicams arī kompleksais mēslojums, visērtāk to ir pievienot laistāmajam ūdenim. Apmēram reizi nedēļā petūnijām papildus vajadzīgs arī kalcija nitrāts. 
    6. Vasaras otrajā pusē petūnijas apdraud neīstā miltrasa. Ja laikus nenomiglo, puķes ar šo slimību bieži vien netiek galā un aiziet bojā. 
    7. Ja vēlies smaržīgu petūniju, meklē šķirnes ar ziediem zilajā vai violetajā krāsu gammā – tās gandrīz visas jauki smaržo!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē