• Atklāj Navaļnija bēru detaļas. Atvadīsies piektdien, bet ne tā, kā cerēts (papildināts)

    Aleksejs Navaļnijs
    Estere Jansone
    28. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā, lai gan atvadu zāli ģimenei tā arī neizdevās atrast.

    Atvadu ceremonija «notiks 1.martā plkst.14.00, Maskavas rajonā, Marjinas Dievmātes ikonas «Remdē manas skumjas» baznīcā», pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

    «Nāciet laicīgi,» ieteica opozicionāra līdzgaitniece, iespējams, pieļaujot, ka pavadītāju būs daudz. Bēres notiks Borisovas kapsētā Maskavā, paziņoja Jarmiša.

    Navaļnija domubiedriem bija lielas grūtības atrast vietu atvadām un bēru aģentūru, kas palīdzētu tās noorganizēt. Varas pārstāvju spiediena dēļ daudzi šādu pakalpojumu sniedzēji viņiem atteica. Pēc diennakti ilgiem meklējumiem Jarmiša bija izmisumā. Viņai ieteica vērsties pie baznīcām, jo tās nedrīkstētu atteikt šādā situācijā. Tā arī noticis.

    Atvadas gan nebūs tādas, kādas sākotnēji bija iecerējusi Navaļnija ģimene un domubiedri. «Velni atkal ir izlīduši ar savu ņirgāšanos par Alekseju pat tagad, kad viņa vairs nav,» vietnē X pauž Navaļnija domubiedrs Ivans Ždanovs. «Jūs jau zināt, ka visas šīs dienas meklējām zāli atvadām. Sākotnēji plānojām atvadas 29. februārī, jo tā bija vispiemērotākā diena dažādu iemeslu dēļ.

    Drīz vien atklājās, ka tieši 29. februārī nav neviena cilvēka, kurš varētu izrakt kapu.

    Lūk, 1. martā var un arī 28. februārī, bet 29. februārī nerok. Taču reālais iemesls ir skaidrs – Kremlī saprot, ka Putins ar savu vēstījumu nevienam nebūs vajadzīgs, jo tā būs Alekseja atvadu diena.  Mums par viņa vēstījumu vienalga. Alekseju jāapglabā. Sākām ātri meklēt baznīcu un zāli 1. martam,» raksta viņš.

    Visbeidzot piemērotu zāli, lai arī tālu no kapsētas, atrast izdevās. Vajadzējis tikai noslēgt līgumu. «Taču  velni nebija mierā. Līgums netika noslēgts. Jau atkal mums izvirzīja nosacījumu – klusas ģimeniskas atvadas. Tieši ar tādiem tekstiem šantažēja Alekseja mammu, kad atteicās atdot Alekseja ķermeni. (..)

    Tātad – atvadu zāles nebūs. Taču visi tāpat atvadīsies no Alekseja,» sola Ždanovs.

    Jau ziņots, ka Putina opozicionārs Aleksejs Navaļnijs nomira 16. februārī Krievijas Tālajos ziemeļos vienā no Krievijas skarbākajiem cietumiem pēc tam, kad mēnešiem ilgi bija pasliktinājusies viņa veselība. Navaļnija miršanas apliecībā ir ierakstīts, ka Putina oponents miris dabīgā nāvē, ziņo «Reuters».    

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē