• Mūžībā devies «Līvu» un «Liepājas brāļu» bijušais mūziķis, mākslinieks Raimonds Gabaliņš

    In memoriam
    Estere Jansone
    9. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook/Talsu Novada muzejs
    Pagājušajā nedēļā, 2.maijā, mūžībā devies tēlnieks, gleznotājs un pedagogs Raimonds Gabaliņš, ziņo Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) prezidents Igors Dobičins.

    No Raimonda Gabaliņa ģimene un draugi atvadīsies sestdien. Viņš bija gleznotājs, tēlnieks, dizainers, arhitekts, džeza un estrādes mūziķis, vadīja Liepājas mākslinieku kopu, rīkoja plenērus. Viņa darbi apskatāmi Liepājas pilsētvidē un Šķēdes kāpās.

    Gabaliņš mācījās bijušajā Laidzes Ekonomiskajā tehnikumā skaitļojamo mašīnu mehānikas specialitātē. Pēc tehnikuma absolvēšanas strādājis Rīgas Eksperimentālajā skaitļošanas tehnikas rūpnīcā un bija mākslinieks – noformētājs bijušajā Liepājas Lauksaimniecības mašīnu rūpnīcā, kā arī dizaina pulciņa vadītājs bijušajā Liepājas Jauno tehniķu stacijā. Pēcāk pievērsies tēlniecībaiun akmens kalšanai. Viņa daiļradi ietekmējuši tēlnieka Kārļa Zāles Berlīnes perioda modernisma stilistikas darbi. Meistarību papildinājis arī glezniecības plenēros.

    Raimonds bija arī liels melomāns un strādāja par skaņu operatoru bijušā Liepājas pilsētas izpildu komitejas kultūras pārvaldes Estrādes orķestru birojā. Tāpat arī bija bundzinieks mūziķa Jura Pavītola grupā Liepājas brāļi, ar pārtraukumiem no 1970. līdz 1985.gadam spēlēja komponista Imanta Kalniņa grupā 2XBBM, kā arī muzicējis restorānu orķestros kopā ar daudziem Latvijas mūziķiem, bet pēdējā desmitgadē bija džeza kvinteta Jazz for Five dalībnieks. Bijis arī grupas Līvi bundzinieks.

     «Raimonds bija ne tikai talantīgs tēlnieks, bet arī lielisks mūziķis, kādreizējais LĪVI bundzinieks. Viņa māksla un mūzikas devums atstās neizdzēšamas pēdas mūsu sirdīs un atmiņās,»

    atvadu vārdos vēsta viņa kādreizējie grupas biedri. 

    Gabaliņš bija arī meistars, biroja vadītājs bijušajā Liepājas Tirdzniecības pārvaldes reklāmas grupā un izstrādāja interjeru Liepājas kafejnīcai Karmena

    Gabaliņa darbi bijuši eksponēti vairākās izstādēs. Viņš bija rosinātājs un vadītājs Liepājas starptautiskajiem plenēriem, kuros veidoti pilsētvides objekti granītā, betonā un koka objekti. Gabaliņš rīkoja personālizstādes un nelielas grupu izstādes, no kurām vienu māsklinieks vēl noorganizēja pērnā gada vasarā. 

    Mākslinieks Gabaliņš veidojis darbus pilsētvidē. Viņš darbojies arī memoriālajā tēlniecībā, 2014.gadā radījis kapa pieminekli Verneram Pīlēnam. Mākslinieks bija lektors Liepājas Universitātē un pasniedza kursu «Reklāmas vēsture un teorija». Bija vadītājs arhitektūras projektēšanas birojā ArchiJazz. Atvadīšanās no mākslinieka Gabaliņa notiks 11.maijā plkst.13 Limbiķu kapos Grobiņas pagastā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē