• FOTO un VIDEO: Kā šodien Maskavā atvadās no Alekseja Navaļnija (papildināts)

    Aleksejs Navaļnijs
    Marta Kalniņa
    1. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aleksejs Navaļnijs
    Foto: Wikimedia
    Aleksejs Navaļnijs
    Šodien zemes klēpī guldī Krievijas cietumā mirušo varas opozicionāru Alekseju Navaļniju. Viņa bēru rīkošanai Maskavā no Kremļa puses tika likti dažādi šķēršļi, taču jau stundu pirms ceremonijas ļaužu upe plūda uz baznīcu, kur notika atvadu dievkalpojums.

    Līdz atvadu dievkaplojumam bija vēl stunda, bet ļaudis jau krietnā pulkā bija sapulcējušies pie baznīcas. Lai gan pirms tam piesardzīgākie izteica bažas, ka Navaļnija pavadītājus ar Kremļa rīkojumu fotografēs un vēlāk bargi sodīs par piedalīšanos opozicionāra bērēs, daudzus šāda iespējamība nenobiedēja. Līdz baznīcai bija izveidojusies 1,3 kilometrus gara rinda.

    Navaļnija zārks nogādāts baznīcā.
    Navaļnija zārks nogādāts baznīcā.

    Navaļnija domubiedri atzīst, ka ir saviļņoti par cilvēku drosmi un videokadriem no baznīcas teritorijas. Vaicāti, vai nav baidījušies šurp nākt, daudzi citēja Navaļniju – viņš nebaidījās, un arī es nebaidos. Šis sauklis ļaužu pūlī skan ik pa laikam.

    Lai gan vēl vakar vakarā bēru organizētājiem neviens nebija gatavs piešķirt katafalku, lai nogādātu Alekseja mirstīgās atliekas uz baznīcu, naktī šī problēma tika atrisināta. Katafalku ļaudis sagaidīja ar aplausiem. Kad viņa zārks tika ievests baznīcas teritorijā, ļaudis skandēja Navaļnija vārdu.

    Aleksejs nomira cietumā. Viens. Bet šodien viņam apkārt ir tūkstošiem cilvēku, kas tic, ka ir iespējams mainīt šo valsti. Šodien viņi atkal bija vienoti savā pārliecībā. «Krievija būs brīva!» sauca cilvēki pie baznīcas.

    Atvadu dievkalpojums. Aleksejs Navaļnijs.
    Atvadu dievkalpojums. Aleksejs Navaļnijs.

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē