FOTO: Dārzeņu advokāti svin novembri

Viņi mīl un ciena ēdienu kā veselības pamatakmeni, īpašu godu izrādot dārzeņiem. Un cer šo svarīgo dzīves skolu nodot saviem bērniem – Augustam (4) un Ausmai (1,5). Nupat viņi – trīsdesmitgadnieki KATRĪNA MAME un AIGARS MAMIS – ir pārvākušies no Rīgas uz Kuldīgu, kur mitinās dzīvoklī, bet, pa durvīm izejot, var nokļūt laukos – ir gan pagalms, gan iespēja sēt, stādīt un audzēt.
Ilze Klapere
Foto: Ieva Andersone

Ģimenes dosjē

  • Katrīna patlaban dzīvo mājās ar bērniem, nodarbojas ar ēteriskajām eļļām, gatavo ēst un iepriecina savus sekotājus blogā krustnaglina.lv un Instagram kontā @katrinamame.
  • Aigars ir grafiskais dizainers, zīmolu dizaina studijas Overpriced vadītājs, patlaban arī teoloģijas students. 
  • Četrgadnieks Augusts ir pašpasludināts veģetārietis. Aktīvs, palīdzīgs un reizēm palaidnīgs. Savukārt pusotrgadniece Ausma apveltīta ar labu apetīti un neatvairāmi mīļu smaidiņu.
  • Novembris ģimenē ir svinību mēnesis – divas dienas pēc valsts svētkiem Katrīnai ir dzimšanas diena. «Ārā valda tumšākais gada mēnesis, bet mēs omulīgi gatavojam visādus garšīgus ēdienus siltā mājiņā – vai tas nav brīnišķīgs kontrasts?» smaida Katrīna.

Esmu sezonālas ēšanas un vietējo dārzeņu fane! Un te nu rudens ir mans lielais draugs, jo dārzos un laukos ir nobrieduši visādi labumi.

Stāsta Katrīna: «Kad savulaik izlēmu pārtraukt medicīnas studijas, sāku interesēties par veselīgu uzturu un ieniru kulinārijas pasaulē, radīju savu blogu un arvien vairāk iemīlēju ēdienu. Kad piedzima bērni, tas viss ieguva jaunu dimensiju – iemācīt mazajiem ēst veselīgi, vienkārši un daudzveidīgi. Manā dzīvē ir bijis arī astoņus gadus ilgs veģetārais posms un kādu laiku arī vegāniskais, visēdāju pulkā atgriezos, gaidot meitiņu.

Tā kā ikdienā ar savām receptēm un pārdomām par ēdienu dalos arī sociālajos tīklos, cenšos fokusēties uz dārzeņiem. Jo – vai tad vairumam cilvēku ir problēmas ēst sieru, makaronus, burgerus, kūkas vai desiņas? Nē, tas ir viegli un patīkami! Bet ar dārzeņiem ir, kā ir. Taču to ir tik daudz, tik dažādi, un no tiem var pagatavot lieliskus ēdienus! Aigars gan nav sajūsmā par pilnīgi visiem dārzeņiem kā es, toties vienmēr visu nogaršo un ir arī mainījis savas domas par vienu otru dārzeni. Vēl nupat, kad man bija ķirbju periods, viņš atzinīgi teica, ka tas esot bijis viens patiešām garšīgs mēnesis! 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē