Piedzīvojumu varā – latviešu pāra iespaidīgais ceļojums ar savu busiņu uz ASV un Meksiku

Ideja apceļot Ziemeļameriku un Dienvidameriku radās pirms gadiem desmit. Pētot zemeslodi Google Maps, radās interese par to, kā savienojas šie divi kontinenti, – starp tiem ir aptuveni 100 kilometru plata necaurbraucama džungļu josla jeb Darien gap.
Kārlis Lipsnis
Foto: Kārlis Lipsnis

Uzzinu, ka džungļi pārtrauc vienu no ikoniskajiem ceļotāju maršrutiem Panamerican highway. Tas ir aptuveni 24 tūkstošu garš ceļu virknējums ar sākumu Aļaskā un noslēgumu Patagonijā Argentīnā. Tīrais braukšanas laiks – vien pāris mēneši, bet kārtīgai izbaudīšanai nepieciešams vismaz pusotra gada. Noskatos pāris video par šo tēmu (tad gan vēl profesiju katalogā nebija atrodams ceļojumu influencera amata apraksts) un domāju – tas nu gan būtu foršs piedzīvojums. Pētu, ar kādiem auto cilvēki dodas šajā piedzīvojumā – sākot no velosipēda un beidzot ar milzīgiem amerikāņu bezceļu džipiem.

Pēc vairāk nekā četriem mēnešiem ceļā, saprotam, ka ceļojums prasa daudz vairāk laika un līdzekļu, nekā bijām plānojuši…

Tajā laikā Vanlife kustība vēl nebija sociālo tīklu slavas zenītā, tomēr manu uzmanību piesaistīja kāds ceļotājs, kurš ceļā devies ar vecu VW Transporter – gandrīz ikonisku hipiju busiņu, kurš iemantojis lielu popularitāti kolekcionāru vidū, ir tikai vienu paaudzi jaunāks. Aplūkoju cenas un domāju – nujā, būtu skaisti, bet starta kapitālam nepieciešami vairāki desmiti tūkstoši eiro. Nolieku šo ideju prāta nostūrī, bet lēnu garu arī lūkojos Latvijas sludinājumu portālos.

Tā mūsu rīcībā nonāk 1989. gada VW Transporter busiņš. Vairāku gadu garumā esam to restaurējuši un aprīkojuši ar visu, kas nepieciešams ­pilnvērtīgai ­dzīvei ceļā, – paceļamais jumts, ledusskapis, ērti Recaro krēsli, labierīcības, ūdens tvertnes, atsevišķs sildītājs un citi labumi. Izvēle par labu savam auto, ne svešumā pirktam, liekas loģiska – Latvijā remontdarbu cenas ir daudz zemākas nekā ASV, kuru esam noteikuši kā starta punktu. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē