Restorāna «Ferma» šefpavāra Māra Astiča knifiņi: Var iztikt bez katla, bet bez pannas ne!

Ēdiens cilvēkiem. Jā, šis ir restorāna FERMA moto jau 8 gadus. «Tas nozīmē izvēlēties kvalitatīvus produktus un pagatavot tā, lai tie nezaudētu savu dabisko garšu. Mēs patiesi ar to lepojamies!» saka šefpavārs Māris Astičs, kurš 12 gadus ir arī Restorāna servisa skolas vadītājs. «Šogad skolā būs vairāk darbošanās klātienē, vairāk praktisku nodarbību, savukārt teorijas apgūšanu studentiem uzticēsim neklātienē.»
Ilze Klapere
Foto: Ieva Andersone

Vizītkarte

Vieta: restorāns FERMA Rīgā, Valkas ielā 7, darbojas jau devīto gadu. Šogad iekļauts arī prestižajā Michelin Guide Selected ceļvedī. 

Koncepts: cieņā un godā šeit ir Latvijas vietējie produkti – savvaļas zivis, sēnes, ogas, meža gaļa, kā arī zemnieku izaudzētie labumi un restorānā uz vietas cepta maize. Katrā ēdienā iemiesots Latvijas zemes spēks un cilvēka roku meistarība.

Šefpavāri: Māris Astičs un Nils Ģēvele.

Šefa lepnums: uzticama, saliedēta komanda.

 

1.  Bērnības mīļākais ēdiens? Un tagadējais?

Ir viens ēdiens, kas man garšoja bērnībā un garšo joprojām – tās ir kartupeļu pankūkas! Sarīvētas uz smalkās rīves, klāt arī sīpols, ķiploks un ola. Ja laiki grūtāki, kartupeļu pankūkas var ēst tikai ar sāli vien, bet mana mīļākā kombinācija ir ar skābo krējumu.

Skaisti var servēt arī vienkāršus ceptus kartupeļus ar vistas fileju.

Jā, krējumu var minēt kā otru manu mīļāko «ēdienu» – ja nav krējuma, dzīve apstājas.

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē