• Dažas idejas ziemas izklaidēm un aktivitātēm ar ģimeni

    Reklāmraksts
    13. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Salīdzinot ar vasaru, bieži vien atrast izklaides, jo īpaši bērniem un pusaudžiem, ziemā ir diezgan liels izaicinājums. Ziemas mēneši šķiet ļoti gari, apkārt valda tumsa, aukstums un garlaicība. Šādos apstākļos bieži tiek pavadīts pārāk daudz laika iekštelpās, skatoties televizoru, ēdot vai vienkārši guļot.

    Lai arī Jums nav pienākums izklaidēt savus bērnus visas ziemas garumā, lietderīgi ir izveidot sarakstu ar aktivitātēm, ko darīt, kad garlaikojaties. Tādā veidā, kad plānojat ģimenes aktivitātes nedēļas nogalei, būs viegli atrast idejas, kā kvalitatīvi un kopā pavadīt brīvo laiku.

    Aktivitātes ārā

    Svaigs gaiss, saules gaisma un fiziskās aktivitātes ir svarīgas ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo fiziskajai un mentālajai veselībai.

    Ja ziema lutina ar dāsnu sniega segu, tad atliek vien sagādāt koka ragavas, plastmasas paliktņus vai piepūšamās sniega kameras un doties uz tuvāko pakalnu. Nobrauciens no kalna būs jautra aktivitāte, kurā var iesaistīties visa ģimene.

    Tāpat aiciniet arī bērnus piedalīties sniega tīrīšanā, iztīriet pagalmu un taciņas ne tikai sev, bet arī kaimiņiem.

    Savukārt sportiskākiem jauniešiem varētu patikt slēpot. Lai arī šai nodarbei nepieciešams vairāk aprīkojuma – slēpes, nūjas un zābaki, iespējams, jaunietim tik ļoti iepatiksies slēpot, ka vairs neviena brīva pēcpusdiena pat ziemā netiks pavadīta bezmērķīgi. Vēl viena aizraujoša ziemas sporta aktivitāte, kur nepieciešams nedaudz aprīkojuma, ir slidošana.

    Ja ir piemēroti laikapstākļi, tad lieliska un jautra aktivitāte visai ģimenei ir sniegavīra vai sniega cietokšņa būvēšana. Vienlaicīgi var sarīkot arī nelielu sniega skulptūru konkursu. Izvēlieties tematu un aiciniet katru ģimenes locekli izveidot savu radošo darbu, bet pēc tam balsojiet par uzvarētāju, kas vakarā tiks apbalvots ar iespēju izvēlēties vakariņu maltīti vai filmu, ko noskatīties visiem kopā.

    Aktivitātes telpās

    Kad gaisa temperatūra ļoti pazeminās, ārā ir tumsa un sniegputenis, piemērotākās aktivitātes būs tādas, kas veicamas iekštelpās. Izmantojiet garos vakarus tam, lai attīstītu talantus un atklātu jaunus hobijus.

    Arī iekštelpās var aktīvi izkustēties. – iesaistieties kādā vingrojumu vai jogas izaicinājumā, ko piedāvā tiešsaistē, un aiciniet visus ģimenes locekļus kopīgi vingrot. Mierīgākiem vakariem izvēlieties galda spēles vai kādas radošās aktivitātes. Piemēram, sarīkojiet gleznošanas vakaru vai ģimenes vakariņas, kurās katrs ģimenes loceklis atbildīgs par kāda ēdiena pagatavošanu.

    Ja vēlaties doties ārpus mājas, tad ziema ir labākais laiks, kad apmeklēt muzejus un mākslas izstādes. Ne vien baudīsiet mākslu, bet arī pastaigāsieties. Visai ģimenei patīkama un atslābinoša aktivitāte būs arī kopīgs peldbaseina vai iekštelpu ūdens atrakciju parka apmeklējums.

    Aktivitātes, kas bērniem un pusaudžiem dos iespēju apgūt prasmes

    Protams, izklaides ir daudz vilinošākas, nekā nodarbes, kas dod iespēju apgūt dzīvē noderīgas prasmes, bet piedāvājot bērnam izklaidi par labi padarītu darbu, visticamāk spēsiet pierunāt izmēģināt arī tādas aktivitātes, kas vēlāk kļūs par vērtīgu pieredzi.

    Piemēram, ja Jūsu bērns jau ir sasniedzis pusaudža vecumu, pa laikam piedāvājiet auklēt jaunākos brāļus vai māsas, vai, ja tādu nav, kaimiņu vai draugu bērnus. Pieskatot citus bērnus, pusaudzis iemācīsies atbildību un sapratīs, kādas vēl svarīgas prasmes nepieciešams apgūt tuvākajos gados, lai būtu gatavs patstāvīgai dzīvei.

    Alternatīvi varat piedāvāt pusaudzim simulāciju aktivitātes. Izveidojiet biznesa plānu, mājas lapu vai budžeta plānu kādai biznesa idejai, dodot iespēju apgūt dažādas mūsdienās ļoti svarīgas prasmes.

    Dažādas preces ģimeniskām un jautrām aktivitātēm atradīsiet interneta veikalā 220.lv!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē