• Danevičai veikta nopietna operācija: Bija jāparaksta dokuments, ka varu zaudēt balsi

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    30. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dārta Daneviča un monoizrādes «Zēni nav meitenes» režisore Diāna Kaijaka.
    Foto: Picture Agency (Kaspars Krafts)
    Dārta Daneviča un monoizrādes «Zēni nav meitenes» režisore Diāna Kaijaka.
    Aktrise intervijā žurnālam «Una» stāsta, ko stress nodarījis viņas veselībai, un kādēļ tagad aktrises balss skan citādi.

    «Man nesen izgrieza vairogdziedzeri. Tas bija patiešām biedējoši, tāpēc ka pirms operācijas  bija jāparaksta dokuments, ka es varu zaudēt balsi, jo caur vairogdziedzeriem iet balsu nervi, turklāt mans vairogdziedzeris bija ļoti liels un kakls ir tievs, kas rada īpašu risku,» intervijā žurnālam «Una» stāsta Dailes teātra aktrise. Par laimi operācija noritēja veiksmīgi, taču sekas tai tomēr ir. «Šī operācija nedaudz izmainīja manu balsi, tā tagad ir zemāka.

    Sākumā par to satraucos, taču izrādījās, ka mans pēcoperācijas defekts patīk gan režisoriem, gan kolēģiem,» atklāj Dārta.

    Tās skanējums gan neesot vienāds visu laiku. Kad balss ir nogurusi pēc izrādes, tā kļūst vēl zemāka, bet ir dienas, kad skan kā ierasts.  

    «Pēc operācijas rakstīju draudzenēm atgādinājumu nekoķetēt ar stresu, ko mēs tik bieži pieminam savās sarunās, jo man ilgstošs stress nozīmēja atvadas no vairogdziedzera,» saka Dārta.

    Aktrise ir ļoti pateicīga savam dakterim Zenonam Narbutam, kurš Dārtu operēja. Īpaši aktrisi aizkustinājis tas, ka dakteris kopā ar sievu atnāca uz viņas monoizrādi. Tas bijis pēcoperācijas periodā, kad Dārtai vēl bija grūti runāt. Pēc izrādes dakteris aktrisei uzrakstījis – priecājas, ka viņai ir balss. «Mans ķirurgs redzēja, cik nozīmīgs man bija viņa profesionālais darbs,» gandarīta ir aktrise.  Saruna par Dārtu lasāma žurnāla Una jaunākajā numurā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē