• Trušu audzēšanas ABC un divi pieredzes stāsti

    Trušu kopšana
    Egita Galiņa
    7. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    9/9Noderīga informācija

    Noderīga informācija

    • Truškopju intereses Latvijā pārstāvētas divās biedrībās – Latvijas Šķirnes trušu audzētāju asociācijā (skirnestrusis.lv) un Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrībā Trusis un citi (trusis.lv).
    • Latvijas likumdošana paredz dzīvnieku, tostarp trušu, reģistrēšanu, kas nepieciešams statistikas datu uzskaitei. To var izdarīt Lauksaimniecības datu centrā, un reģistrācija veicama pat tad, ja tiek turēts viens trusis pašu vajadzībām. To var ērti izdarīt elektroniski mājaslapā registri.ldc.gov.lv. Par reģistrāciju jāsamaksā vienreizēja valsts nodeva – 5,69 eiro par novietnes reģistrāciju un tieši tikpat par ganāmpulka reģistrāciju. Turklāt divreiz gadā (uz 1. janvāri un 1. jūliju) turpat jānoziņo saimniecībā esošo trušu skaits.
    • Papildu informāciju par trušu audzēšanu var meklēt biedrību mājaslapās, kā arī speciālajā literatūrā. Ir vairāki vērtīgi izdevumi: Dzintara Rancāna grāmata Truškopība (2014), no vecajām grāmatām laba lasāmviela ir Zaigas Vīksnes grāmata Truši (1994), padomu var vaicāt arī Facebook grupā Zirgi, truši, mājlopi un citi.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē