• Trušu audzēšanas ABC un divi pieredzes stāsti

    Trušu kopšana
    Egita Galiņa
    7. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    3/9Nepieciešamie ieguldījumi

    Nepieciešamie ieguldījumi

    Labā ziņa, ka truškopību var uzsākt ar salīdzinoši nelieliem ieguldījumiem, ja vien ir prasmīgas rokas. Trušu mītnes celtniecībā var izmantot dažādus dēļu galus un citus būvniecības pārpalikumus. Protams, specializētajos veikalos un sludinājumu portālos tiek piedāvāti jau gatavi būri, taču tie maksās vairāk. Piemēram, ss.lv trušu būris (200 × 60 × 60 cm), kas sastāv no četrām mājiņām un barotavas, maksā 145 eiro.

    Ēdiena un ūdens pasniegšanai var izmantot jau savu laiku nokalpojušas zupas bļodiņas, tukšas konservu bundžas vai ļaut vaļu savam mākslinieciskajam talantam un izveidot trauciņus no cementa, kā tas darīts senākos laikos. Barības trauku izvēlē svarīgi vadīties pēc principa – lai trusis tos nesagrauž, pēc iespējas mazāk piegružo un nevar apgāzt. Jo garauši ir kustīgi!

    Tāpēc nevajag izvēlēties plastmasas traukus. Savukārt, dodot otro elpu konservu bundžām, tās vajadzētu nostiprināt, piemēram, piesienot pie būra durtiņām. Iespējas ir dažādas – viss atkarīgs no jaunā saimnieka.

    Runājot par dzīvnieku iegādi – jau paaudzies (apmēram 8 mēnešus vecs) šķirnes trusis šogad maksā aptuveni 40 eiro. Jaunāki (3–4 mēnešus veci) un arī bezšķirnes truši, protams, ir lētāki.

    Ja ir vēlme trušu būri uzmeistarot paša spēkiem, lieti var noderēt YouTube atrodamais video ar nosaukumu Trušu būra izgatavošana, kurā soli pa solim parādīta tā būvniecība.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē