• Kas jāzina, ja vēlies būvēt lapeni vai terasi?

    Dārzs
    Indra Ozoliņa
    20. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2/51. variants – tikai vasarai

    1. variants – tikai vasarai

    Par sezonas ēku uzskata vienstāva būvi, piemēram, nojumi vai lapeni, kuras ekspluatācijas laiks nav ilgāks par gadu (un ko plānots pēc sezonas nojaukt). Būvniecības ieceres dokumenti jeb projekts nav nepieciešami 2. grupas sezonas ēkas celtniecībai, ko novieto privātīpašumā, neizbūvējot pamatus vai pamatni dziļāk par 30 centimetriem.

    Arī 1. grupas sezonas ēkas būvniecībai vai novietošanai meža zemēs un privātīpašumā būvniecības ieceres dokumenti nav nepieciešami. Turklāt šajā gadījumā nav ierobežots pamatu izbūves dziļums. Tomēr ieteicams, lai tie nepārsniegtu 30 centimetrus, ja vien nav droši zināms, ka būvniecības vietā nav pazemes inženierkomunikāciju, jo pamatu izbūve varētu tās bojāt vai pat apdraudēt pašu būvētāju.

    Tātad, ja lapeni lietosi tikai vienu sezonu, ievērojot minētos nosacījumus, saskaņošana nav nepieciešama. Tomēr, ja plāno to būvēt ielas vai kaimiņu teritorijas tuvumā, būtu prātīgi painteresēties pašvaldībā, vai nav jāievēro kādi noteikumi attiecībā uz materiālu, krāsojumu vai ko citu. Parasti tie atrodami katras pašvaldības tīmekļa vietnē. 

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē