• Plaucētā mīkla

    Mīklas
    13. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Plaucētā mīkla recepte
    Plaucētā mīkla recepte
    Vēja kūkām, eklēriem, konditorijas izstrādājumiem ar pildījumu!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti

     

    KĀ GLABĀT: Mīkla nav uzglabājama, tā jāizlieto tajā pašā dienā, neliekot aukstumā, vislabāk – tūlīt pēc pagatavošanas.

     


    Padomi:

     

    1. Ja mīkla, tecinot to no karotes, līst pārāk strauji, tā ir par šķidru un jāpievieno nedaudz miltu. Ja mīkla neplūst, bet krīt pikās, jāpievieno vēl kāda ola.
    2. Rēķinies, ka cepot plaucētā mīkla stipri uzpūšas, tādēļ, gatavojot, piemēram, vēja kūkas, uz plāts cepties liec mazākas mīklas piciņas, jo tās piepūtīsies vismaz 3–4 reizes lielākas. Tādēļ ievēro arī attālumus starp kūkām (lai nesacepas kopā).
    3. Cepšanas laikā krāsns durtiņas nedrīkst virināt, lai cepums nesakrītas.
    4. No mīklas pagatavotus nepiepildītus izstrādājumus sausā, vēsā vietā var uzglabāt pāris dienu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē