Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Ziedu, augļu un ogu salāti

    19. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ziedu, augļu un ogu salāti recepte
    Ziedu, augļu un ogu salāti recepte
    Pavasara žilbinošajā plaukumā veroties un putnu treļļos klausoties, gribas kaut ko garšīgu, smaržīgu un, protams, vieglu. Tieši šai sezonai atbilstoša maltīte – ziedoši augļu un ogu salāti.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Pagatavošana
    20m

     

    IETEIKUMI!

    • Labāk izvēlēties vīnogas bez kauliņiem vai arī ogas jāpārgriež uz pusēm un kauliņi jāizņem.
    • Lai iegūtu interesantu garšas buķeti, izmanto augļus ar dažādu konsistenci (piemēram, svaigus ābolus un konservētus persikus), pretējas garšas (piemēram, citronu un banānu), dažādas krāsas (kivi, zemenes, melone, zilās plūmes).
    • Neparastu aromātu dod garšvielas, piemēram, kanēlis, ingvers, vaniļas cukurs, kā arī garšaugi, piemēram, saplucinātas piparmētru lapiņas. Salātus var viegli aprasināt ar rožūdeni.
    • Garšīga piedeva – saldējums vai mīkstais siers.
    • Šie salāti ērti paņemami līdzi, ejot ciemos vai dodoties piknikā.
    • Salātiem var ļaut nedaudz ievilkties – pusstundu vai stundu atdzesēt vēsumā.
    • Ja paredzēta īpaša mērce, tad labāk to pievienot pirms pasniegšanas, īpaši tad, ja augļi un ogas ir mīksti.

    PASNIEGŠANA!

    • Salātus ieteicams gatavot lielā, caurspīdīgā stikla traukā, kurā tie arī tiks pasniegti galdā – lai salātu sastāvdaļas labi redzamas.
    • Interesanta un dekoratīva „bļoda” ir izdobts arbūzs vai melone – tukšo augli piepilda (pārvadājot var uzlikt „vāciņu”).
    • Elegantam vai romantiskam galdam augļu salātus servē nelielās ananasu vai meloņu pusītēs. Aromātam var izmantot nedaudz liķiera.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē