• Izveidots dabas pasākumu cikls Daba neko nav atcēlusi!

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Covid-19 krīze cilvēku dzīvē ienesusi ievērojamas izmaiņas, un arī šobrīd, lai arī ierobežojumi mazinās, plānotie ceļojumi, koncerti, festivāli un citi pasākumi tiek atcelti. Taču tas nenozīmē, ka šovasar nebūs ko darīt, jo dabā viss turpinās pilnā jaudā – daba neko nav atcēlusi! Ar šo devīzi Latvijas Dabas fonds un tā dabisko pļavu atjaunošanas projekts GrassLIFE līdz pat septembrim aicinās ikvienu iepazīt Latvijas dabu, iedziļinoties dabiskās pļavas norisēs kā īpašos pasākumos.

    Saskaņā ar visiem valstī un pasaulē spēkā esošajiem ierobežojumiem un aicinājumiem nepulcēties, iedzīvotājiem šovasar jāmeklē alternatīvas ierastajām izklaidēm un aktivitātēm. Pateicoties Latvijas dabas daudzveidībai, sev piemērotas un ne mazāk aizraujošas norises dabā varēs piemeklēt ikviens visas vasaras garumā līdz pat rudenim.

    "Daba ir mierinoša, iepriecinoša, un, ieskatoties dziļāk tās norisēs, tā var būt arī izklaidējoša, satraucoša vai uzjautrinoša. Šajā pavasarī Latvijas Dabas fonds veica aptauju par dabas nozīmi cilvēku dzīvē šajā krīzes laikā, un redzam, ka pieaug cilvēku cieņa pret dabu un vēlme tajā doties, turklāt ir radusies arī iespēja vairāk laika veltīt dabas izzināšanai. Mēs aicinām koncertu, izklaides un sporta pasākumu mīļotājus neskumt par ierobežojumiem, bet šovasar doties dabā – esam pārliecināti, ka dabā iespējams rast ikvienam piemērotu alternatīvu pierastajiem pasākumiem,” saka Latvijas Dabas fonda projekta GrassLIFE vadītāja Inga Račinska.

    Dabas notikumu cikls Daba neko nav atcēlusi, sākot no jūnija piedāvā izzināt Latvijas dabu četrās norisēs, kam vasaras gaitā pievienosies vēl daudzas citas. Šo pasākumu laiku un vietu katrs var ieplānot pats un doties pļavās, izmantojot Latvijas dabas fonda piedāvātās tēmas un informāciju kā iedvesmu.

    Pasākumu ciklu atklās:

    • Ziedēšanas ultramaratons – piedāvāsim iepazīt puķu sugu daudzveidību dabiskajā pļavā un pieredzēt ziedēšanu visas vasaras garumā.
    • Kukaiņu mīlas festivāls Nerātnais kukainītis - šobrīd, kukaiņu pārošanās laikā, stāstīs par kukaiņu dzīvi pļavā un to nozīmi dabas daudzveidībā.
    • Koncerts “Pļavas putni” – aicinās ieklausīties pļavas putnu dziesmās un iepazīstinās ar to autoriem un izpildītājiem, kā arī koncertzāli – pļavu.
    • Izrāde Mobilais ganāmpulks - ievedīs pavisam tuvu mobilā ganāmpulka ikdienā, izglītojot par noganīšanas nozīmi pļavu atjaunošanā.

    Vairāk par dabas norišu ciklu Daba neko nav atcēlusi lasiet mājaslapā www.grasslife.lv.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē