• Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019 — Līvāni

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Titulu Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā šogad ir ieguvuši Līvāni, savukārt titulu Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019 plānošanas reģionu pašvaldību grupā ieguvušas Ludzas, Iecavas, Grobiņas, Ādažu un Smiltenes novadu pašvaldības, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

    “Pateicamies visām pašvaldībām par viņu pūlēm veidot novadu ģimenēm draudzīgu. Dalība konkursā Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019 ir lieliska iespēja arī iedzīvotājiem novērtēt pašvaldības  centienus un tās darbu, parādot virzienu, uz kuru tiekties nākotnē. Arī šogad pašvaldības spēja pārsteigt konkursa vērtēšanas komisiju, pierādot, ka ģimenēm draudzīgas ir tās pašvaldības, kurās vietējā kopiena ir ieinteresēta dzīvot labāk, un to pierāda iedzīvotāju, uzņēmēju un pašvaldības veiksmīga sadarbība, kāda tā ir Līvānu novadā. Paldies par lielisko sniegumu un mērķtiecīgu virzīšanos Latvijas iedzīvotāju izaugsmes un labklājības labā!” saka ministrs Juris Pūce.

    Konkurss norisinājās trīs kārtās. Lielāku punktu skaitu varēja saņemt tās pašvaldības, kas aizpildīja pieteikuma anketu un aktīvi piedalījās konkursa informatīvajā kampaņā. Konkursā tika vērtētas visas Latvijas pašvaldības, to salīdzināšanai tika ņemta vērā gan pieejamā informācija par pašvaldībām, gan to iesniegtā informācija – statistikas dati, demogrāfiskie rādītāji, pakalpojumu skaits un atbalsts, ko pašvaldības sniedz ģimenēm ar bērniem, kā arī iedzīvotāju balsojuma rezultāti, kuri atspoguļoja arī balsotāju viedokli par pašvaldībām.

    Otrajā kārtā tika 25 pašvaldības, trešajā kārtā — 10 pašvaldības. Tās konkursa vērtēšanas komisija apmeklēja klātienē, lai personīgi pārliecinātos par pašvaldību rūpēm par ģimenēm ar bērniem. Katrai no pašvaldībām bija iespēja izcelt labākos piemērus, kā tās spēj piesaistīt novadam iedzīvotājus, uzlabot tiem dzīves kvalitāti, piedāvāt atbalstu dažādās dzīves jomās un situācijās. Šā gada uzvarētāju titulu ieguvušās pašvaldības ir labs piemērs, kā rūpēties par ģimenēm, sākot no brīža, kad tiek noslēgta laulība un piedzimst bērniņš.

    Piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.

    Šogad konkurss noritēja jau trešo gadu pēc kārtas. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pašvaldības konkurēja sadalījumā pa plānošanas reģioniem, līdz ar to laureātu skaits, tāpat kā balvu fonds 2019. gada konkursam, krietni pieauga, sasniedzot 132 000 eiro, neieskaitot lieldrauga un atbalstītāju ieguldījumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē