• Kaķis ēd par ātru. Ko darīt?

    Kaķa barošana
    Marta Kalniņa
    15. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tev ir superrijīgs kaķis, kurš ļoti ātri ēd un vienmēr atstāj bļodiņu tukšu? Tas ir veselības rādītājs – tu, visticamāk, domā. Bet tā vis nav. Ja kaķis sev neļauj pat ieelpot ēšanas laikā, viņš var saskarties ar dažādām gremošanas problēmām.

    Lūk, daži viltīgi paņēmieni, kas var likt tavam kaķim izbaudīt mielastu daudz lēnāk.

    1. Piedāvā nelielas porcijas vairākas reizes dienā
      Tas ir visvienkāršākais un ātrākais risinājums, lai palēninātu barības apēšanu. Ierobežots barības daudzums vairākas reizes dienā labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu (apēstais sagremojas labāk) un tajā pašā laikā nesabojā apetīti nākamajai maltītei. Ja pa dienu esi darbā un tev nav iespējas atbraukt pabarot kaķi, lieti noderēs bļodiņas ar taimeri.
      Vienkārši iestati vēlamo laika intervālu uz taimera, un bļodiņa piepildīsies vai atvērsies vajadzīgajā laikā, ļaujot tavam kaķim saņemt tieši tik daudz barības, cik viņam nepieciešams vienai ēdienreizei.
    2. Vienmērīgi izklāj sauso barību plakanā bļodiņā
      Izliekot barību barības trauciņā nevis ar kaudzi, bet vienmērīgi to izklājot, mēs īpaši ēdelīgiem minčiem liksim aizmirst par pārēšanos, jo tagad viņiem būs nepieciešams daudz vairāk laika, lai savāktu visus atsevišķi saliktos sausās barības graudiņus.
    3. Izsmērē mitro barību bļodiņas dibenā
      Kaķi dievina mitro barību, un, ja viņi nav raduši to redzēt savā ēdienkartē katru dienu, pat neliels mājiens par tās smaržu būs pietiekams, lai viņi zaudētu kontroli un rautos pie bļodiņas cerībā norīt visu, kas tajā ielikts. Tāpēc vajag saspaidīt gaļas vai zivju gabaliņus bļodiņas dibenā, lai pūkainajam draugam vajadzētu piepūlēties. Kaķis būs spiests izlaizīt barību un norīt pa drusciņai. Un tas nozīmē, ka barības apēšanai viņam būs vajadzīgs daudz ilgāks laiks.
    4. Izmanto rotaļlietas, kurās var paslēpt barību
      Zooveikalos iespējams iegādāties rotaļlietas, kas izstrādātas tam, lai mazinātu rijīga kaķa apetīti. Tās aktivizē mīluļa prāta spējas, ievietojot kārumus speciālās slēptuvēs. Šī rotaļlieta ne tikai izklaidēs tavu kaķi un palīdzēs izpildīt visus nepieciešamos fiziskos un prāta vingrinājumus, bet arī liks viņam ēst lēnāk, pateicoties padziļinājumiem, kuros paslēpts kārums

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē