Harija Liepiņa dēls Āris Liepiņš – viņš aizgāja pēkšņi kā savulaik viņa slavenais tēvs

Leģendārā Dailes teātra aktiera Harija Liepiņa dēls Āris aizgāja no šīs pasaules pirms diviem gadiem Skotijā, bet šogad mūžībā devās arī Harija sieva aktrise un rakstniece Mudīte Šneidere.
Evija Kalnbērza
Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva un Facebook

Par dēla nāvi paziņo policisti 

23. aprīļa vakarā pie aktrises un rakstnieces Mudītes Šneideres dzīvokļa durvīm atskanēja zvans. «Tur stāvēja divi policisti, liela auguma stalti zēni un vaicāja, vai man ir dēls Skotijā un vai viņu sauc Āris Liepiņš. Es vēl priecīgi atbildēju: «Jā!» Tajā mirklī viens no viņiem pateica trīs vārdus: «Viņš ir miris…» Nokritu pie viņu kājām un sāku dīvaini uzvesties, kaut ko nesakarīgu atbildēju, man bija šoks. Viņi izsauca ātro palīdzību, pateica, ka savu pienākumu ir veikuši un aizgāja. Mediķi veica standarta procedūru – izmērīja asinsspiedienu, uztaisīja kardiogrammu. Par laimi, viņi secināja, ka nekāda īpaša vajadzība mani kaut kur vest nebija, un iedeva zāles, ko palikt zem mēles,» liktenīgā vakara notikumus sarunā ar PDz atsauc atmiņā Mudīte. «Piezvanīju draugu dēlam, kurš uzreiz pieslēdzās situācijai, lai man kaut kādā veidā palīdzētu. Trakākais ir tas, ka es nemaz nezināju, kas tieši ar manu dēlu ir noticis. Nākamajā rītā mani jaunākās paaudzes radinieki ar interneta starpniecību bija noskaidrojuši, ka Āris bija devies uz darbu, viņam kļuvis slikti, izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, un vairs nebijis, ko glābt, jo viņa sirds bija apstājusies. Tagad gaidu zvanu no Ārlietu ministrijas, lai saprastu tālāko notikumu gaitu.» 

Kad izskanēja ziņa par to, ka pēkšņi mūžībā devies aktiera Harija Liepiņa dēls, viņa paziņu lokā sākās runas – Āris nesen potējies pret kovidu, un iepriekš viņam nekādu sūdzību par veselību neesot bijis. Patiesi – 18. martā Liepiņš saņēma pirmo AstraZeneca vakcīnu un priecājās, ka jūtas lieliski. Āra mamma saka – šajā sakarā jau paguvusi konsultēties ar mediķiem. «Esmu saņēmusi kategoriskas atbildes no diviem ārstiem. Viņi saka – ja tas nav astotajā vai desmitajā dienā pēc vakcīnas saņemšnas, šāda ietekme nevarot būt.» 

Āris bija Mudītes Šneideres vienīgais dēls, galvenais balsts un acuraugs. Pirms 23 gadiem tikpat pēkšņi no dzīves aizgāja viņas vīrs – skatuves un kino zvaigzne, sieviešu elks Harijs Liepiņš. Aktieris devās makšķerēt uz upi netālu no savām lauku mājām Skrundas pusē, un tur apstājās viņa sirds. Harijam bija 70 gadu, Ārim bija lemts īsāks mūžs – šogad viņam paliktu 59. 

 Ārim patika izaicinošs stils – viņš arī rotājās ar gredzeniem un pīrsingiem.

Mammas vienīgais apgādnieks

Āris pēdējos 17 dzīves gadus pavadīja Skotijā, Livingstonā, netālu no E­dinburgas. Doties peļņā uz Skotiju viņš savulaik izlēma, lai  palīdzētu mammai nomaksāt dzīvokļa rēķinus, rūpētos par savu un viņas iztikšanu. «Nezinu, kā būs tālāk… Cik vien spēšu, kaut ko rakstīšu. Ir daži piedāvājumi no grāmatu izdevniecības,» saka Mudīte. Dēls strādāja koncerna Tesco pārtikas noliktavā, bija kolēģu ieredzēts un svešumā juties labi.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē