Kur slēpjas Kremļa kode Putins?

Kode, izsmēķis – tik nicīgi kursabiedri savulaik sauca pelēcīgo, blāvo Vladimiru Vladimiroviču Putinu, kurš laika gaitā kļuva par Kremļa saimnieku ar asiņainām imperiālisma ambīcijām. Lai vai kā, specdienestu skola Putinam daudz ko iemācījusi, tostarp – būt ļoti uzmanīgam, jo ienaidnieku un nelabvēļu ir ļoti daudz. Sevišķi pēc kara uzsākšanas Ukrainā aizvien vairāk pieaug sabiedrības interese par leģendām apvīto «Putina bunkuru». Vai tāds pastāv, ja jā – tad kur?
Jānis Zvērs
Jānis Zvērs

Rossija 24 TV kanāla operators kļūdījās ar kadrējumu, parādot, ka mājīgās telpas, kurās Putins uzņem viesus, ir dekorācijas kādā krietni lielākā telpā.

2018. gadā Rīgā intervēju krievu režisoru Vitāliju Manski, kurš laida klajā filmu Putina liecinieki – režisoram bija iespēja daudzu gadu garumā tvert kadrus no Putina privātās dzīves. Manskis pats ar savu kameru bija liecinieks operācijai Pēctecis – negaidītajai Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina atkāpšanās reizei 1999. gada 31. decembrī, pēc kuras sākās Putina Krievijas laikmets. Manskis Putinam ar kameru sekoja visur: viesībās, darba kabinetā, pat baseinā. Manski pārsteidza, ka Putins nekad neatklāja savu cilvēcisko pusi, viņš uzvedies kā robots, runājis iestudētas frāzes. «Viņš zināja, kur iet, taču ceļu līdz savam mērķim iztaustīja akurāti. Vairāk atgādināja ja ne mīnētāju, tad cilvēku, kurš iet pa mīnu lauku,» teica Manskis.

Minējumi par Putina paranoiskajām bailēm no saslimšanas, glābiņu no nāves meklējot bunkuros, presē izskanēja Covid-19 pandēmijas laikā. Krievu blogeris Anatolijs Nesmijans, ar segvārdu El Murid, 2020. gada novembrī savā tviterkontā publicēja attēlu, pēc viņa teiktā – no Putina tikšanās reizes ar Dmitriju Medvedevu sabiedriskās televīzijas kameru gaismā. Blogeris piefiksēja kadru, kurā Rossija 24 TV kanāla operators kļūdījās ar kadrējumu, parādot, ka mājīgās telpas, kurās Putins uzņem viesus, ir dekorācijas kādā krietni lielākā telpā. Pēc visa spriežot, bez logiem. «Putina bunkurs, teiksim, kā ir. Krāsots saplāksnis, līmlente un mēbeles no IKEA.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē