Kas ir Putina Rasputins Dugins?

Sirmais vīrs izskatās kā no pareizticīgo ikonas izkāpis: gara bārda, speķaini mati, iekritušas acis, dziļdomīgi, noslīdējuši lūpu kaktiņi. Aleksandrs Dugins savā iedomu pasaulē nudien uzskata, ka ir pravietis, paredzot nepārspējamo krievu pasaules uzvaru un maskējot to ar paša izdomātās Eirāzisma idejas izkārtni. Asinskārs ukraiņu nīdējs, homofobs, kas bija precēts ar lesbieti, okultiska nacistu pulciņa dalībnieks, britu pagrīdes folkmūzikas grupu fans – Dugina dosjē ir apbrīnojams.
Jānis Zvērs
Jānis Zvērs
Foto: Wikimedia Commons

Astoņdesmito gadu pašā sākumā Dugins pievienojās pagrīdes sātanistu pulciņam, kas pauda sajūsmu par Hitleru un nicināja sovjetu režīmu.

Augusta nogalē pasauli pāršalca ziņa, ka automašīnas sprādzienā netālu no Maskavas bojā gājusi Darja Dugina, slavenā «vēsturnieka», krievu nacista meita, kas ar savu publisko darbību kopēja tēva politisko nostāju. Parādījās videokadri, kā tēvs, izmisumā saķēris galvu, vēro liesmu pārņemto auto, kurā vajadzēja atrasties arī viņam. Tomēr līdzīgi kā caru ģimenes iemīļotajam šarlatānam un mistiķim Grigorijam Rasputinam, arī Rietumos par Kremļa smadzenēm dēvētajam Duginam izdevās izmukt no nāves ķetnām. Vismaz šoreiz. Taču atentāts radīja daudzus jautājumus un sazvērestības teorijas, aktualizējot Dugina lomu pēdējā laika Krievijas notikumos.

Aleksandrs Gelejevičs Dugins dzimis 1962. gadā padomju militārā izlūkdienesta darbinieka ģimenē, taču tēvs to pameta, kad Sašam bija trīs gadi. Dugins jaunībā aizrāvās ar padomju pilsonim nepieņemami ķecerīgām lietām, astoņdesmito gadu pašā sākumā pievienojās pagrīdes sātanistu pulciņam, kas pauda sajūsmu par Hitleru un nicināja sovjetu režīmu. Par ko varēja dabūt kriminālsodu. Dugins pat pieņēma pseidonīmu, liekot sevi domubiedru kopienā saukt par Hansu Zīversu, konspiratīvo uzvārdu aizgūstot no nacistiskās Vācijas režīmam pietuvinātā ezotēriķa Volframa Zīversa. Par nacistiskās Vācijas līderu fanātisko aizrautību ar okultismu ir pieejami pat zinātniski pētījumi. Interesanti, ka šīs idejas savas mājas atradušas tieši «fašisma uzvarētāju» zemē, kur iesakņojušās ļoti dziļi un pamatīgi.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē