• Brāļu Leperu bērnības garšas

    Slavenības
    6. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 Photo Agency
    TV3 sirsnīgajā raidījumā “Vakariņas mammai” kopā ar profesionālo namatēvu un viesmīlība ekspertu Arvi Zēmani, vakariņas savai mammai Doloresai gatavos radio “Star FM” personība Oskars Lepers un aktieris Rihards Lepers. Brāļi parādīs īstu ģimenes spēku, daloties aizkustinošos stāstos, uzdziedot un, protams, pārsteidzot ar restorāna cienīgu maltīti trijās kārtās!

    Pirmā kārta: Gaspačo zupa

    Sastāvdaļas:

    • Gurķi – 3 gab
    • Selerija – 2 kāti
    • Tomātu sula – 1litrs
    • Citrons – puse
    • Marinēta paprika – 100g
    • Sīpolloki – 20 g
    • Dilles –20 g
    • Pētersīļi – 20 g
    • Baltvīna etiķis – 50ml
    • Sāls
    • Pipari
    • Bagete – 1 gab
    • Kazas siers

    Pagatavošana:

    Smalki sagriež gurķi, seleriju, marinētu papriku. Sīpollokus, dilles, pētersīļus smalki sakapā. Visam pārlej pāri tomātu sulu, pēc garšas pievieno sāli, piparus, baltvīna etiķi un pierīvē citrona miziņu. Sagriež bageti un apgrauzdē krāsnī, virsū smērē kazas sieru. Zupu lej bļodiņās un pasniedz ar grauzdētu bageti.

    Otrā kārta: Divu veidu takoss ar tempuras balto zivi un tofu

    Sastāvdaļas:

    • Zandarts – 150g
    • Tortiljas  – 4 gab
    • Sarkanais kāposts – 150g
    • Baltvīna etiķis – 2 ēdamkarotes
    • Cukurs – 1 ēdamkarote
    • Eļļa – 2 ēdamkarotes
    • Redīsi  – 4 gab
    • Tofu siers – 200g
    • Tempuras mīkla – 100g
    • Tahini pasta – 2 ēdamkarotes
    • Augu eļļa – 200ml
    • zaļumi

    Pagatavošana:

    Kāpostu sagriež smalkās  strēmelēs, pievieno baltvīna etiķi, cukuru, eļļu un atstāj iemarinēties. No tortiljas ar krūzi vai glāzi izspiež vienādas apaļas formiņas.  Sagriež zivs fileju un tofu sieru šķēlītēs. Zivs fileju un tofu sieru panē tempuras mīklas maisījumā, tad fritē karstā augu eļļā un pēc tam uz salvetes nosusina lieko eļļu. Redīsu sagriež plānās ripiņās un ieliek ledus ūdeni, lai tas būtu kraukšķīgs. Sajauc sinepes, medus, eļļa un citrona sula. Uz viena tortiljas  aplīša liek panēto zivi, pārlej ar tahini pastu, virsū kārto iemarinēto sarkano kāpostu un pārlej ar  sinepju medus mērcīti. Uz otra tortiljas aplīša kārto panēto tofu sieru, pārlej ar tahini mērci, virsū liek kraukšķīgos redīsus un zaļumus. 

    Deserts: Pildīts rieksta cepums

    Sastāvdaļas

    • Pilngraudu milti – 100
    • Zemesriekstu milti – 100
    • Sviests – 100
    • Cukurs  – 50
    • Saldējums

    Pagatavošana

    Sajauc miltus ar cukuru, pievieno sviestu un kārtīgi visu izmīca. No mīklas veido ļoti plānus apaļus cepumus un cep cepeškrāsnī  200 grādos apmēram 10 minūtes.  Starp cepumiem liek jebkādu saldējumu un nedaudz saspiež, lai sanāk pildīts cepums.

    Dzēriens: Bezalkoholiskais zemeņu daiquiri 

    Sastāvdaļas

    • Zemenes – 2 glāzes
    • Ūdens – 2 glāzes
    • Citronu sula – 60ml
    • Cukura sīrups – 60ml

    Pagatavošana

    Visas sastāvdaļas sablendē, lej glāzē un dekorē ar svaigām zemenēm.

    Kā brāļiem Leperiem izdosies pārsteigt mammu? Skaties raidījumā “Vakariņas mammai”  kanālā TV3 plkst. 21.40!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē