• Ēķim jauna filmu zvaigzne – paša mazmeita

    Slavenības
    Gita Vīksne
    24. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM (ANSIS KLUCIS)
    «Kaut ko tādu līdz šim vēl nebiju redzējis!» par mazmeitas darbošanos filmēšanas laukumā sajūsminās populārais režisors un producents.

    Atrod kopēju valodu ar slaveniem aktieriem

    «Esmu jau noskatījies visas desmit raidījuma epizodes un varu godīgi pateikt – par savu mazmeitu Emīliju esmu patiešām izbrīnīts,» par jauno seriālu bērniem Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē PDz saka Andrejs Ēķis. 9. septembrī tika prezentēts jauns izglītojošs raidījums sākumskolas vecuma bērniem par mākslu, iesaistot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā esošus mākslas darbus. Galvenajā – Mazās Mulas lomā – iejutusies Ēķa dēla Rūdolfa Ēķa un aktrises Lienes Sebres meita Emīlija.

    «Filmēšanas laukumā Emīlija pilnībā pārvēršas un kļūst par īstu profesionāli. Viņa izturas kā pieaudzis cilvēks, lai gan ārpus tā uzvedas kā visi 11 gadus veci bērni. Filmēšanas laukumā ar Emīliju var runāt kā ar pieaugušu aktrisi, un viņa perfekti izpilda visas norādes. Turklāt Emīlija spēj aprunāties kā līdzīgs ar līdzīgu ar tādiem Latvijā cienījamiem aktieriem kā Kristīne Krūze-Hermane, Ivars Puga, Mārtiņš Meiers. Šaubos, vai es pats savā jaunībā ko tādu varētu,» ar mazmeitu lepojas Ēķis.

    «Apbrīnoju arī Emīlijas prasmi noturēt uzmanību 12 stundas no vietas. Pat pieauguši cilvēki reti to spēj, kur nu vēl bērns! Patiesībā ir grūti vērtēt pašam savu mazmeitu, taču acīmredzami viņai ir talants.»

    «Iespējams, viņa to mantojusi no savas mammas Lienes. Emīlijai ir patiesa vēlme iejusties tēlā un būt uzmanības centrā. Esmu pamanījis – viņai patīk, ka filmēšanās nolūkiem tiek šūtas dažādas kleitas. Jā, viņa ir īsta aktrise!» priecājas Andrejs. Mamma Liene Emīlijai ir lielisks piemērs, jo arī viņa jau vairākus gadus filmējas populārā bērnu raidījumā Tutas lietas, kur spēlē galveno lomu – meitenīti Tutu.

    Par honorāru nopērk telefonu

    «Pieļauju domu – dažiem šķitīs, ka Emīlija šajā raidījumā filmējas tikai mūsu radniecības dēļ, bet tā nebūt nav,» uzsver Ēķis. «Laikā, kad veidojām raidījuma pilotsēriju, plosījās pandēmija. Tādēļ tobrīd pieņēmām lēmumu mazās Mulas lomai netaisīt speciālu bērnu atlasi,» pamato jaunā raidījuma producente kinorežisora Andreja Ēķa sieva Daina Gāga-Ēķe.

    «Emīliju biju jau redzējusi uz teātra skatuves – viņai bija maza lomiņa izrādē Svina garša, ir filmējusies TV seriālā Divi vienā. Tāpēc zināju, kāds varētu būt Emīlijas profesionālais pienesums, un man bija pārliecība, ka viņai lieliski izdosies. Un tā arī bija.

    Nevienam neradās šaubas par to, vai viņai jābūt galvenajā lomā.

    Emīlija ir mūsu īstā mazā Mula,» stāsta Daina.

    «Te nav nekādu blatu, jo patiesībā daudz vieglāk būtu paņemt svešu meiteni. Mazmeitai filmēšanas laukumā bija daudzkārt grūtāk, jo daudzi sākumā uz viņu skatījās ar zināmu neuzticību. Taču viss mainījās, kad Emīlija reāli sāka strādāt. Atzinību par to, cik viņa ir talantīga, esmu saņēmis arī no profesionāliem aktieriem,» saka Andrejs.

    «Nav noslēpums, ka strādāt filmēšanās laukumā ar bērniem ir diezgan sarežģīti, jo vēlēšanās un entuziasms darboties viņiem ir liels, taču bērni ļoti ātri nogurst. Daudziem jau pēc pusstundas ir apnicis un jautā, kad tas viss beigsies. Ar Emīliju bija citādi – viņa ne tikai lieliski prot uzturēt kontaktu ar pieaugušajiem aktieriem, bet ir arī ļoti pacietīga.

    Domāju, ka Emīlija nākotnē noteikti kļūs par aktrisi, jo viņai tas labi izdodas. Ļoti talantīga meitene, kurai viss sanāk dabiski.

    Esmu laimīga strādāt kopā ar viņu,» uzsver Daina.

    «Jāpatur prātā, ka filmēšanās ir smags darbs. Piemēram, šī filmēšana notika vasarā, kad ārā bija tveice, bet Mulas kostīmam bija gan zeķbikses, gan zābaciņi. Tādā tērpā strādāt kameru priekšā bija patiešām nogurdinoši, taču Emīlija visu izturēja. Nebija nevienas reizes, kad mazās aktrises dēļ būtu jāpārtrauc darbs,» gandarīta ir Daina.

    «Atceros, kā viņa septiņu gadu vecumā filmējās TV seriālā Divi vienā un par saņemto honorāru sev nopirka mobilo telefonu. Jau tik nelielā vecumā Emīlija saprata, kas ir darbs un kas – izklaide. Filmēšanās viņai ir darbs, pret kuru izturas nopietni,» mazmeitu uzslavē Andrejs. «Starp citu, nākamajā vasarā sākšu filmēt jaunu ģimenes filmu Niķis. Tas būs kas līdzīgs populārajai Ziemassvētku komēdijai Viens pats mājās, tikai dažādus nedarbus

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē