• Zaru smalcinātājs. Vai tev to vajag?

    Māja un Dārzs
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    5. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: treehugger.com
    5/8Jaudas nozīme

    Jaudas nozīme

    Viens no smalcinātāju būtiskākajiem parametriem ir jauda un apgriezienu skaits minūtē. Jo jaudīgāks instruments būs, jo ātrāk spēs tikt galā ar lielāka izmēra zariem, tomēr bezmērķīgi pēc lielākas jaudas tiekties nevajadzētu. Eksperti iesaka izvēlēties smalcinātāju, kura motora jauda ir vismaz 2000 W un apgriezienu skaits minūtē nav mazāks par 2500.

    Šāda ierīce tiks galā ar 20–30 mm bieziem zariem. Ja vēlēsies sasmalcināt 4 cm diametra zarus, būs nepieciešama aptuveni 2500–3000 W jauda. Var teikt, ka jauda ir tiešā veidā saistīta ar to, cik liela diametra zarus varēs sasmalcināt. Profesionāļu rokās būs smalcinātāji, kas attīsta pat vairāk nekā 11 000 W.

    No svara – svars

    Ne mazsvarīgs smalcinātāja parametrs ir svars. Parasti instruments privātmājas pagalmā tiek novietots tur, kur atrodas zaru kaudze, tomēr lielākā teritorijā ierīci var nākties pārvietot, tāpēc smalcinātājs ar rokturiem un riteņiem būs ērtāks. Līdzīgi kā zāles pļāvēji, arī smalcinātāji pieejami kā pašgājēji, tomēr tie paredzēti jau pavisam nopietnai lietošanai. Tāpat pieejami modeļi ar divām atverēm: viena lielāku zaru smalcināšanai, otra avenājiem, kazenājiem un citiem sīkākiem zariem. No ērtību viedokļa parocīgāk būs strādāt ar smalcinātāju, kam ir ieslīpa, nevis taisna piltuve.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē