• Peonijas – karalisks krāšņums dārzā

    Dārzs
    Gunta Šenberga
    19. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    6/6 Kur nopirkt peoniju stādus?

    Kur nopirkt peoniju stādus?

    • www.onava.lv – tā kā ir minimālā pasūtījuma ierobežojumi gan cenas (100 eiro), gan skaita (viena pilna kaste, kurā mēdz būt, piemēram, 50 vienas šķirnes stādi) ziņā šeit savam dārzam iespējams pasūtīt tikai dārgās (100–300 eiro par stādu) šķirnes, ko pārdod arī pa vienai. Tāpēc peoniju mīļotāji organizējas, veido grupas Facebook un veic koppasūtījumus. Kā ļoti uzticamu, ar ko sadarbojas jau vairākus gadus, Onavā iesaka grupu Peonijas, ziemcietes un citas puķes pie Ievas Salaspilī. Izmantojot meklētāju, protams, var atrast arī citas peoniju koppasūtījumu grupas. Taču izvēloties katram pašam jānovērtē, vai tās ir pietiekami drošas, lai uzticētu savu naudu, – jāmaksā vienmēr ir pirms pasūtījuma saņemšanas. Peoniju stādu pasūtījumus nākamā gada rudenim sāk pieņemt novembra beigās un decembra sākumā. Lai gan pasūtījumus turpina pieņemt līdz pat nākamā gada vidum, tomēr spēkā ir likums kas pirmais brauc, tas pirmais maļ, bet pēdējais reizēm paliek gribot. Feisbuka grupās brīvos stādus, no kuriem kāds atteicies, reizēm piedāvā arī rudenī īsi pirms piegādes, tā ka vērts tur ieskatīties arī tagad. Drošāk, protams, pasūtīt laikus.
    • www.peonyshop.com  pasaulē lielākie peoniju stādu audzētāji un tirgotāji. Fiziski atrodas Nīderlandē. Jaunais katalogs iznāk ap Ziemassvētkiem, un pasūtījums jāizdara uzreiz, lai gan sakneņi tiks piegādāti tikai nākamajā rudenī, – jaunās šķirnes izpērk ātri. Varbūt ne pašas smalkākās, kas maksā 300 eiro par stādu, bet vidēja cenu līmeņa gan – 30–50 eiro. Tad jāiemaksā avanss, un peoniju sakneņi tiks piegādāti oktobra sākumā.
    • Latvijas stādu audzētavās, piemēram, spainisi.lv, madaras.lv, peoniju dārzā ziedoni.lv.
    • No kolekcionāriem un selekcionāriem. Piemēram, Jāņa Dukaļska peoniju sējeņus var rezervēt ziedēšanas laikā saimniecībā, šķirņu stādus pasūtīt daugmalespeonijas.lv.
    • Diemžēl šoruden stādus neraks Līga Popova Raiskumā.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē