• Mājoklis, kurā viegli uzturēt kārtību. Interjers lagom stilā

    Māja
    Zane Blanka
    17. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Zviedru dzīves filozofija lagom par centrālo domu un principu definē mērenību un līdzsvara meklējumus. Tā kā lagom paredz, ka mājās nav nekā lieka, šādā interjerā ir arī ļoti viegli uzturēt kārtību.

    Lagom tiešā tulkojumā to arī nozīmē – ne par daudz, ne par maz, tieši tik, cik vajag. Lai arī lagom filozofija aptver visas dzīves jomas, ne tikai vides iekārtošanu, vide uzskatāma par vienu no stūrakmeņiem. Viss šajā dzīvesveidā ir balstīts uz resursu, enerģijas taupīšanu, uz ilgtspējīgu virzību, cieņu pret dabu. Izvēloties mājlietas, lagom iesaka izdarīt gudras un atbildīgas izvēles, dodot priekšroku funkcionālām un praktiskām lietām, tādām, kam piemīt loģika un ergonomika. Vēl viens svarīgs lagom princips – nost ar perfekcionismu! Tieši mazajās, neperfektajās lietās, nobīdēs no normas, ir viss skaistums un dzīves vieglums. 

    Lūk, pāris vienkāršu, viegli saprotamu ieteikumu, kā iekārtot savu mājokli, ņemot vērā lagom principus!

    • Maksimāli izmanto dienasgaismu, lai nebūtu jātērē elektrība. Tātad tās aktivitātes, kam vajag vairāk gaismas, piemēram, lasīšanu, plāno pie logiem un mājokļa gaišākajās zonās.
    • Iegādājoties mēbeles, dod priekšroku lietotām, nevis jaunām. Ja vari, atjauno tās pašu rokām vai uztici kādam meistaram. Arī jaunas lietas mājoklim labāk izvēlēties tādas, kas darinātas ar rokām, nevis ražotas rūpnieciski. Turklāt maksimāli dabiskas. Tātad, ja lina galdauts, tad dabiskajā lina tonī, nevis krāsots.
    • Īsta lagom māja ir pilna ar zaļajiem augiem – tie uzlabo gaisa kvalitāti un rada miera oāzes mājoklī. Ideāli, ja mājās uz palodzes vai balkona var izaudzēt arī kaut ko ēdamu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē